Prave 120 parkinga za zaposlene Kliničkog centra

Iz Kliničkog nisu precizirali ko je i kada donio odluku o izgradnji novog parking prostora
51 pregleda 0 komentar(a)
parking, Foto: Arhiva "Vijesti"
parking, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.12.2015. 17:01h

Radnici preduzeća „Putevi“ danas počinju sa izgradnjom novog parkinga u krugu Kliničkog centra Crne Gore.

Novih 120 parking mjesta biće namijenjeno za zaposlene, dok će građanima biti omogućeno da ponovo koriste parking kod Medicinske škole.

Iz PR službe Kliničkog centra saopšteno je da su se nadležni na ovaj potez odlučili u cilju rješavanja nedostatka parking prostora za građane koji dolaze i koriste usluge Kliničkog centra.

„Nakon izrade navedenog parking prostora KCCG će, za potrebe građana, osloboditi parking prostor kod Medicinske škole, a koji sada koriste naši zaposleni, i sa Glavnim gradom napraviti sporazum o korišćenju“, saopštila je PR Kliničkog centra Gorica Soković.

Iz Kliničkog nisu precizirali ko je i kada donio odluku o izgradnji novog parking prostora.

Prije nešto više od pola godine, odlukom menadžmenta Kliničkog centra, zabranjeno je parkiranje u krugu centra, osim za medicinsko osoblje. Rezultat odluke bile su velike saobraćajne gužve u zoni oko Kliničkog centra.

Brojne su bile pritužbe na problem nedostatka parking prostora za građane Podgorice, a i građane koji iz drugih gradova dolaze ovdje na liječenje.

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) apelovao je na nadležne da što hitnije reaguju i vrate građanima parking koji se nalazi između Kliničkog centra i Medicinske škole, sa čim su se saglasili odornici Skupštine glavnog grada.

Bonus video: