Kovačević otvorila Centar za socijalni rad i Dnevni centar za stara lica

„Centar je sagrađen u skladu sa savremenim standardima koji će omogućiti pružanje kvalitetnih usluga najugroženijim građanima opštine Danilovgrad, uz uvažavanje posebnosti svakog korisnika,“ stoji u saopštenju
62 pregleda 0 komentar(a)
Zorica Kovačević, Branislav Đuranović, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Zorica Kovačević, Branislav Đuranović, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 02.12.2015. 16:59h

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović otvorili su danas u Danilovgradu Centar za socijalni rad i Dnevni boravak za stara lica.

Krajem ove godine, Vlada Crne Gore donijela je odluku o organizovanju javnih ustanova centara za socijalni rad, kojom je utvrđena je nova organiazcija centara za socijalni rad.

Odlukom Vlade, Centar za socijalni rad za Danilovgrad organizovan je kao poseban centar, čime će se postići veća efikasnost u radu i omogućiti građanima Danilovgrada kvalitetniji pristup pravima iz socijalne i dječje zaštite .

Prostor za ovaj savremeni objekat je obezbijedilo Ministarstvo odbrane, površine oko 170 m², a novac za adaptaciju obezbijedilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja u iznosu od 80.000 eura.

„Centar je sagrađen u skladu sa savremenim standardima koji će omogućiti pružanje kvalitetnih usluga najugroženijim građanima opštine Danilovgrad, uz uvažavanje posebnosti svakog korisnika,“ stoji u saopštenju.

Zbog velikog broja penzionera (oko 3.000) i drugih starih lica u opštini Danilovgrad, Ministarstvo rada i socijalnog staranja je uložilo 30.000 eura za razvoj i uspostavljanje nove usluge Dnevnog centra za stara lica.

„Ova usluga koja će se pružati u prostoru od oko 70 m² će omogućiti starim licima pomoć u ostvarivanju socijalno-zaštitnih prava, druženje, organizovanje sportskih i kulturnih dešavanja, organizovanje društvenih igara, korišćenje biblioteke i dnevne štampe, psihosocijalnu podršku, pružanje manjih medicinskih usluga i sl,“ navodi se u saopštenju.

Bonus video: