Istorijski spomenici Nikšića kroz objektiv mladih

“Na tribini će govoriti istoričar, istoričar umjetnosti, istaknuti fotograf, predstavnik Opštine Nikšić i predstavnik našeg kluba. To će ujedno biti i članovi stručnog žirija. Prednost će se dati fotografijama objekata kojima se ranije nije pridavalo previše pažnje”, kazao je Rade Dačević, član Omladinskog kluba
75 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić, Foto: Facebook
Nikšić, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.12.2015. 13:45h

Omladinski klub Nikšić raspisao je foto-konkurs pod nazivom ,,Istorijski spomenici Nikšića kroz objektiv mladih”, na kome mogu učestvovati mladi iz grada pod Trebjesom. Konkurs je otvoren do 20.decembra, a mladi foro-amateri mogu poslati najviše tri fotografije visoke rezolucije, koje nijesu ranije objavljivane i sređivane u fotošopu. Nagrade, prva i druga stručnog žirija, kao i nagrada tzv. Facebook žirija, biće dodijeljene 26. decembra, kada će biti organizovana izložba pristiglih fotografija i tribina na pomenutu temu.

“Na tribini će govoriti istoričar, istoričar umjetnosti, istaknuti fotograf, predstavnik Opštine Nikšić i predstavnik našeg kluba. To će ujedno biti i članovi stručnog žirija. Prednost će se dati fotografijama objekata kojima se ranije nije pridavalo previše pažnje”, kazao je Rade Dačević, član Omladinskog kluba.

U Omladinskom klubu, prema njegovim riječima, očekuju da ljubitelji fotografije pokažu talenat i umjeće, ali i da neki zaboravljeni kulturno-istorijski spomenici fotografisani kroz objektiv mladih postanu poznatiji javnosti.

Bonus video: