Jelke i slatkiši za djecu iz Rožaja, Kolašina, Berana i Ulcinja

Ukrašavanje jelki u Delti počinje 9. decembra u 18.00 sati. Jelke su obezbijedili Klikovac i Expo Commerce, a jelke će ukrasima koje su pravili sa svojim profesorima ukrašavati učenici Gimnazija iz Podgorice, Tuzi i Danilovgrada, te učenici Srednje stručne škole "Ivan Uskoković" iz Podgorice
60 pregleda 0 komentar(a)
Podari radost, Foto: Banka hrane
Podari radost, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 02.12.2015. 09:19h

Banka hrane, u saradnji sa Volonterskim klubom podgoričke Gimnazije i Delta sitijem, od 9. do 13. decembra u tom šoping centru organizuje humanitarnu akciju "Podari radost", namijenjenu djeci sa smetnjama u razvoju.

"Akcija se organizuje četvrti put, sa ciljem da obradujemo djecu "sa invaliditetom koja borave u dnevnim centrima i organizacijama u Crnoj Gori. Doniranjem ukrašene jelke želimo da uljepšamo njihov prostor i da najavimo skorašnje novogodišnje praznike. Sakupljanjem slatkiša od građana i kompanija želimo da djeci priredimo radost", navode iz Banke hrane.

Banka hrane je tokom prethodnih akcija okićenim jelkama i slatkišima obradovala dnevne centre za djecu sa smetnjama u razviju u Bijelom Polju, Pljevljima, Nikšiću, Herceg Novom, Mojkovcu, Cetinju, Plavu, Ulcinju i Beranama.

"Obradovali smo na isti način i djecu iz Resursnog centra za djecu sa oštećenjem sluha i govora iz Kotora, Resursni centra za djecu i mlade Podgorica, Resursni centar 1.jun, Dječiji dom iz Bijele kao i prvo udruženje za djecu sa posebnim potrebama iz Podgorice. Ovogodišnju akciju smo namijenili djeci koja borave u organizacijama "Život djeci Rožaja" u Rožajama, "Zvijezda" u Kolašinu, "Ljepša budućnost" u Beranama i ""Pravo na život" u Ulcinju", navodi se u saopštenju Banke hrane.

Ukrašavanje jelki u Delti počinje 9. decembra u 18.00 sati. Jelke su obezbijedili Klikovac i Expo Commerce, a jelke će ukrasima koje su pravili sa svojim profesorima ukrašavati učenici Gimnazija iz Podgorice, Tuzi i Danilovgrada, te učenici Srednje stručne škole "Ivan Uskoković" iz Podgorice.

Paketiće za djecu iz Kolašina i Ulcinja je obezbijedila Elektroprivrede Crne Gore. Ostale paketiće napraviće Banka hrane od doniranih slatkiša.

Završna manifestacija akcije "Podari radost" biće održana 13. decembra u Delti, u 12 sati.

Bonus video: