Pokrenuta kampanja za novi sterilizator za Institut za bolesti djece

"Sterilizator za plastiku je važan i neizostavan dio opreme u našoj ustanovi, jer njegovom upotrebom utičemo na očuvanje zdravlja beba, štiteći ih od raznih infektivnih agenasa, sa kojima mogu doći u kontak preko predmeta i instrumenata koji se koriste pri hranjenju, njezi i liječenju istih”, poručila je Milašinović
1 komentar(a)
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković
Institut za bolesti djece, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.12.2015. 15:54h

Rosa voda pokrenula je novu kampanju “Podržimo život”, u sklopu koje će Institut za bolesti djece u Podgorici dobiti sterilizator za plastiku, kao jedan od najvažnijih aparata u lancu sigurnosti na neonatologiji.

Kampanja, usmjerena na podizanje svijesti o važnosti stvaranja najboljih i najbezbjednijih uslova za njegu beba, trajaće u naredna tri mjeseca i biti završena donacijom sterilizatora, vrijednog preko 10.000 eura.

“Već četvrtu godinu Rosa voda organizuje kampanju „Podržimo život“, sa dva cilja. Prvi cilj nam je da pomognemo razvoj crnogorske neonatologije i poboljšamo funkcionalnost ovih odjeljenja kroz donaciju najpotrebnije medicinske opreme, dok je cilj podizanje svijesti javnosti o potrebi stvaranja najboljih uslova za bebe i djecu, koji su najosjetljiviji članovi našeg društva”, saopštila je Julija Žigić iz Rosa vode.

V.d. direktorica Instituta za bolesti djece Sonja Milašinović kazala je da će planirana donacija značiti mnogo za podizanje kvaliteta rada osoblja ove zdravstvene ustanove, a samim tim i za ishod liječenja djece koja se nalaze na hospitalizaciji u Institutu.

„Sterilizacija treba da bude najjača karika u lancu sigurnosti rada u neonatologiji. Sterilizator za plastiku je važan i neizostavan dio opreme u našoj ustanovi, jer njegovom upotrebom utičemo na očuvanje zdravlja beba, štiteći ih od raznih infektivnih agenasa, sa kojima mogu doći u kontak preko predmeta i instrumenata koji se koriste pri hranjenju, njezi i liječenju istih”, poručila je Milašinović.

U periodu od novembra 2015. godine do februara 2016. godine, doprinos za nabavku sterilizatora moći će da daju i građani, kupovinom ove vode vode. Institucionalni pokrovitelj projekta je Ministarstvo zdravlja

Bonus video: