Fotografiši se i pomozi Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama

Projekat Help Portrait osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart 2008.godine. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora
69 pregleda 1 komentar(a)
Help Portrait, Foto: Veri Veroza
Help Portrait, Foto: Veri Veroza
Ažurirano: 02.12.2015. 08:01h

U susret praznicima, nautički centar Porto Montenegro u Tivtu i ove zime tradicionalno širi dobru atmosferu i sakuplja novac za one kojima je najpotrebniji.

Tako će u četvrtak u periodu od 12 do 15 sati u restoranu "One" u Porto Montenegru biti održana međunarodna akcija “Help Portrait”, čime je Tivat jedini grad u Crnoj Gori koji obilježava ovaj značajan humanitarni dan.

Fotograf Veri Veroza sa svojim tivatskim kolegama će praviti profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodatih fotografija biće namijenjen Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama u Tivtu.

Akciju Help Portrait podržaće frizerski salon “Vlado Hair Design”, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresovani za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran “One”, koji će svim prisutnima i donatorima služiti besplatne tople napitke i lokalne slatkiše.

Projekat Help Portrait osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart 2008.godine. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora. Od 2009. godine do danas u ovom projektu urađeno je preko 436.900 portreta u preko 72 zemlje svijeta.

Bonus video: