Opština Herceg Novi će pomoći sanaciju krova crkve Sv. Leopolda

270 pregleda 0 komentar(a)
susret, Stevan Katić, don Siniša Jozić, Foto: Opština Herceg Novi
susret, Stevan Katić, don Siniša Jozić, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 30.11.2018. 14:30h

Opština Herceg Novi će finansijski pomoći sanaciju krova crkve Sv. Leopolda u Starom gradu, saopšteno je nakon prvog zvaničnog susreta predsjednika Opštine Stevana Katića sa novim hercegnovskim župnikom don Sinišom Jozićem. Sastanku su prisustvovali i kancelar Kotorske biskupije don Robert Tonsati i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

“Krov crkve posvećene katoličkom svecu koji je rođen u Herceg Novom u veoma je lošem stanju i neophodna je njegova sanacija. Projekat je urađen i radovi će biti kvalitetno izvedeni”, kazao je don Jozić.

Postoji obostrana dobra volja za saradnju, potvrdio je predsjednik Opštine Stevan Katić.

Bilo je riječi i o „oživljavanje“ Trga Mića Pavlovića kroz bolju turističku valorizaciju, kao i izrada nove turističke signalizacije za rimokatoličke crkve. Kako je ocijenjeno, crkve Sv. Jeronima i Sv. Leopolda objekti su od izuzetne istorijske, kulturne i turističke važnosti za Herceg Novi, zbog čega će Opština Herceg Novi i Kotorska biskupija zajedno iznaći rješenje da one tokom sezone, koja sve duže traje, budu cijelog dana otvorene za posjete, saopšteno je nakon sastanka iz Lokalne uprave.

Bonus video: