Danas se obilježava 140 godina Crvenog krsta u Crnoj Gori

U ponedjeljak će u Hotelu Grand na Cetinju od 19 sati biti organizovana svečana akademija
95 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2015. 14:27h

Povodom Dana Crvenog krsta Crne Gore, koji se obilježava danas, delegacija te organizacije je položila vijenac na osnivačku spomen ploču Crvenog krsta na Cetinju – Cetinjski manastir.

U delegaciji su bili predsjednica Gordana Mijović, potpredsjednik dr Besim Kadić, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak i predsjednik Crvenog krsta Cetinje Božidar Drecun.

"Crveni krst Crne Gore ovogodišnji jubilej, 140 godina postojanja i djelovanja u Crnoj Gori, obilježava pod pokroviteljstvom predsjednika države. Jubileji su prilika da se domaćoj i međunarodnoj javnosti predstave dosadašnja dostignuća i planovi, da se donatorima i ostalim partnerima iskaže zahvalnost na podršci, kao i da se pokaže poštovanje prema onima koji su dali značajan doprinos u ostvarenju dosadašnjih rezultata organizacije", navode iz Crvenog krsta.

Tim povodom u ponedjeljak će u Hotelu Grand na Cetinju biti organizovana svečana akademija, kojoj će, pored ostalih, prisustvovati i predstavnci ambasada, resornih ministarstava, organizacija, institucija, privrednih društava iz Crne Gore, te predstavnici devet nacionalnih društava Crvenog krsta iz regiona i šire.

Iz Crvenog krsta su podsjetili da danas počinju i Dani Crvenog krsta, koja traje do 6. decembra.

Tokom te manifestacije opštinske organizacije Crvenog krsta će širom Crne Gore organizovati brojne aktivnosti tokom kojih će svojim sugrađanima predstaviti svoje glavne djelatnosti i pozvati ih da i oni daju svoj doprinos u njihovom sprovođenju.

Galerija

Bonus video: