Udruženje Biciklo.me organizovalo vožnju podgoričkim ulicama

Prva staza, od bivšeg hotela Crna Gora do Tološa je završena
73 pregleda 0 komentar(a)
biciklo.me, Foto: Printscreen (YouTube)
biciklo.me, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 28.11.2015. 18:59h

Udruženje Biciklo.me danas je 27. put organizovalo vožnju podgoričkim ulicama.

Povod je zahvalnost kineskoj Ambasadi što je donirala oko 200 hiljada eura za izgradnju prve biciklističke staze u glavnom gradu. Uprkos lošem vremenu, pedesetak najupornijih se provozalo od Trga Republike, do Gorice, zatim Zabjela i nazad do Trga.

Generalno su zadovoljni prvom stazom od centra do Tološa, a sve pritužbe i predloge objedinice i uskoro poslati nadležnima, kako se neke greške ne bi ponovile.

Zadovoljni su u Udruženju biciklo.me.

"I prošlog novembra smo imali jednu kišnu vožnju, lijepo je vidjeti ovako, bilo nas je pedesetak, da ljudi voze u svim uslovima, da biciklizam nije bauk neki", kazao je Blažo Crvenica iz udruženja Biciklo.me

Prva staza, od bivšeg hotela Crna Gora do Tološa je završena. Biciklisti su uglavnom zadovoljni.

"Sjajno je, nema da zaobilazim kontejnere, prolaznike, tako... još malo biciklističke kulture bi dobro došlo", kazala je Milica Radulović.

Imaju i neke konkretne zamjerke.

"Negdje se malo pravi lokvi koliko sam primjetila", kaže Milica.

U Udruženju biciklo.me sada prikupljaju pritužbe i predloge svojih članova, kako bi ih objedinili i uskoro poslali nadležnima. Da se isprave postojeće greške u izgradnji staza i preduprijede neke buduće.

"Staza je dobro urađena, staza kao staza, mi više nekako žalimo na taj sami proces. Dobro je da je Podgorica donijela tako brzo odluku da se grade staze, ali mislili smo da je taj proces trebao da bude puno javniji, da se uključe još neki relevantni faktori koji bi bi mogli da daju neka mišljenja dodatna, da primjenimo neke dobre prakse iz regiona, a da ne kažemo Holandije, Danske", kaže Crvenica.

Danas su vozili od brda Gorica do Zabjela, gdje bi, nadaju se, trebalo da se gradi naredna straza. Kako bi grad imao što više pješaka i biciklista, a manje automobila.

Bonus video: