Vuković: Dobićemo savremeni objekat za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom

Zgrada će biti izgrađena u blizini OŠ "Milan Vukotić" i dječijeg vrtića "Zvjezdani vrt", investicija je vrijedna 300.000 eura, a završetak projekta je planiran za mart 2019. godine
188 pregleda 0 komentar(a)
Polaganje kamena temeljca za Dnevni boravak za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, Golubovci, Foto: Glavni grad
Polaganje kamena temeljca za Dnevni boravak za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, Golubovci, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 29.11.2018. 14:45h

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu Ministarstva rada i socijalnog staranja, Goran Kuševija i predsjednica Opštine Golubovci u okviru Glavnog grada Tanja Stajović položili su danas kamen temeljac za objekat Dnevnog boravka za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom u Golubovcima.

Zgrada će biti izgrađena u blizini OŠ "Milan Vukotić" i dječijeg vrtića "Zvjezdani vrt", investicija je vrijedna 300.000 eura, a završetak projekta je planiran za mart 2019. godine.

Vuković je istakao da će tako biti obezbijeđeni uslovi za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, a prema kojima u našem društvu postoje predrasude.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da ćemo već u prvoj polovini 2019. godine dobiti savremeni objekat za boravak 30-ak djece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom", saopštio je Vuković.

On je istakao da ga posebno raduje što je riječ o našim sugrađanima koji predstavljaju veliki potencijal.

"Nažalost, društvo koje je opterećeno mnogim predrasudama to uvijek tako ne vidi i mislim da je ovo najbolji način da se borimo protiv tih predrasuda", kazao je Vuković.

On je poručio da ovaj čin doživljava kao polaganje kamena temeljca za neku obrazovnu ustanovu, jer ne bismo smjeli imati drugačiji odnos ni prema ovoj grupi naših najmlađih sugrađana.

"Raduje me što će oni u ovom prostoru imati stručnu pomoć koja im je potrebna u vidu psihologa, pedagoga, socijalnih radnika i sve ono što im je potrebno da odrastaju i da se razvijaju u nekim optimalnim uslovima. Posebno mi je drago što ćemo na ovaj način pomoći i roditeljima jer samo oni znaju koliko je teško pratiti razvojni put njihove djece", kazao je Vuković.

Zgradu gradi kompanija "LD Gradnja" iz Nikšića.

UNDP je partner Glavnom gradu u projektu, a zadužen je za tehničku podršku i njegovu implementaciju.

Zgrada je projektovana za boravak 28 osoba.

Bonus video: