Bira se najbolji novinarski tekst na temu poljoprivrede

„Autori mogu konkurisati sa najviše tri autorska teksta, reportaže, priče ili priloga iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, koji doprinose informisanju i edukaciji poljoprivrednika, promociji biznisa u poljoprivredi, inovacija i uspješnih proizvođača, kao i podsticanju djelatnosti u cilju razvoja ruralnih područja“, naveli su iz Ministarstva poljoprivrede
74 pregleda 0 komentar(a)
olovka, novinarstvo, Foto: Shutterstock
olovka, novinarstvo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.11.2015. 13:56h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja raspisalo je konkurs za najbolji novinarski tekst, odnosno prilog na temu crnogorske poljoprivrede.

„Konkurs je raspisan u cilju jačanja uloge medija u podizanju svijesti javnosti o značaju razvoja poljoprivrede i agrobiznisa za crnogorsku ekonomiju, podsticanja otvaranja novih radnih mjesta i oživljavanja ruralnih područja, i kako bi pomogli očuvanju prirodnih resursa, prvenstveno zemljišnih, povodom Svjetskog dana zemljišta 5. decembra“, saopštili su iz Ministarstva.

Pravo učešća na konkursu imaju novinari štampanih i elektronskih medija registrovanih u Crnoj Gori, dok radovi moraju biti objavljeni u periodu 5. decembra prošle godine do 1. decembra ove.

„Autori mogu konkurisati sa najviše tri autorska teksta, reportaže, priče ili priloga iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, koji doprinose informisanju i edukaciji poljoprivrednika, promociji biznisa u poljoprivredi, inovacija i uspješnih proizvođača, kao i podsticanju djelatnosti u cilju razvoja ruralnih područja“, naveli su iz Ministarstva poljoprivrede.

Oni su dodali da je rok za dostavljanje radova 1. decembar.

Učesnici na konkursu treba da dostave kopiju objavljenog teksta uz naznaku kada je i gdje objavljen, prilog uz naznaku kada je i gdje emitovan, kao i ime i prezime autora, kontakt telefon i elektronsku adresu.

Prijave se šalju na adresu PR službe Ministarstva na adresu irena.kovacevic@mpr.gov.me.

Ministarstvo je raspisalo i konkurs za najbolju fotografiju na temu zdravo zemljište za zdrav život i zemljište - gdje se hrana rađa. Na konkursu mogu, kako je saopšteno, učestvovati svi zainteresovani građani Crne Gore.

„Fotografije moraju biti djelo autora nastalo na teritoriji Crne Gore. Autori mogu konkurisati sa najviše tri fotografije bez obzira na vrijeme kada je fotografija nastala“, objasnili su iz Ministarstva.

Fotografije se mogu dostavljati do 1. decembra.

Prijave za konkurs se mogu obaviti preko Facebook strane Ministarstva na adresu https://www.facebook.com/Ministarstvo-poljoprivrede-i-ruralnog-razvoja-858133304240855/

Neophodno je da autor fotografije dostavi ime i prezime, kontakt telefon i elektronsku adresu i fotografiju uz kratko pojašnjenje.

„Autorima najboljeg rada i fotografije biće dodijeljene novčane nagrade. Nagrade će biti uručene na događaju koji će Ministarstvo organizovati povodom obilježavanja Svjetskog dana zemljišta u petak“, saopštili su iz Ministarstva.

Bonus video: