Herceg Novi: Mala fešta jesenjih ukusa

Sjutra na glavnom trgu biće izloženi jesenji plodovi karakteristični za Boku i džemovi, likeri, sokovi, kolači od žižula, rogača, kaka, šipaka, ali i grožđa, kivija i mandarina. Torte od jesenjih plodova biće na aukciji, a prikupljena sredstva doniraće za liječenje malog Martina Stepanovića iz Zelenike
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2015. 14:09h

Dvodnevna manifestacija Mala fešta jesenjih ukusa u organizaciji NVO Ruke, počela je danas u Herceg Novom radionicom u kojoj su đaci osnovnih škola upoznati sa voćem koje sazrijeva u Boki od septembra do novembra.

Voditeljica radionice ing.hortikulture Milica Berberović ističe da je djeci pričala o onome što raste u novskim đardinima, ali i biljkama koje imaju stanište u okolini grada.

“Upoznali su se sa rogačima, maslinama, ali smo im pokazali i avokado i citron, narandžu, fortunele, i objasnili šta je jestivo, šta mogu da konzumiraju, ali i ono što nije za jelo”, kazala je Berberović i poručila da bi mladi trebalo češće da izlaze u prirodu i da vode računa o biljkama koje rastu u ovom gradu, da ih ne uništavaju jer svaka biljka ima svoje mjesto i razlog zašto je tu”.

U okviru manifestacije organizovana je i neobična izložba nazvana Ulicom šipka u kojoj su učenici SMŠ “Ivan Goran Kovačić” izložili radove inspirisane jesenjim plodovima.

Sjutra na glavnom gradskom trgu biće izloženi jesenji plodovi, karakteristični za Boku i džemovi, likeri, sokovi, kolači od žižula, rogača, kaka, šipaka, ali i grožđa, kivija i mandarina. Posjetioci će moći da degustiraju proizvode od jesenjeg voća. Torte od jesenjih plodova biće na aukciji, a prikupljena sredstva doniraće za liječenje malog Martina Stepanovića iz Zelenike.

Biće predstavljen i rad fondacije “OliviA International Arttown”, predstaviće se udruženja koja se bave kreativnim radom, a biće izložene i rukotvorine izrađene tokom radionice dekupaža u NVO “Nova šansa”.

“Motiv za organizovanje ove, ali i prethodnih manifestacija :Fešta od naranče i Fešte na skalama, je doprinos obnovi duha zajedništva i kreativnom pristupu vremenu u kojem živimo," pojasnila je predsjednica NVO Ruke Milina Kovačević.

Galerija

Bonus video: