Hrapović: Nije trebalo sada raskidati ugovor sa privatnim apotekama

Hrapović prisustvuje sjednicama Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje, nije član tog tijela, ali kaže da je i prije usvajanja odluke o raskidu ukazao na prednosti projekta
59 pregleda 5 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Luka Zeković
Kenan Hrapović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.11.2015. 14:25h

Direktor Fonda zdravstva Kenan Hrapović potvrdio je “Vijestima” da je bio protiv odluke da bude raskinut ugovor sa privatnim apotekama.

“Taj koncept nije trebalo prekidati do isteka ugovora, 31. decembra ove godine. Ukazao sam da projekat smatram uspješnim jer smo sve ispunili prema zaključcima Vlade, a cilj je bio veća dostupnost i bolja snabdjevenost ljekovima”, kazao je Hrapović , navodeći da je zagovarao princip istih uslova za sve.

On prisustvuje sjednicama Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje, nije član tog tijela, ali kaže da je i prije usvajanja odluke o raskidu ukazao na prednosti projekta.

Pored predsjednika UO Hadrovića, prema podacima sa sajta Fonda, članovi su pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Osman Subašić, pomoćnica ministra zdravlja Gorica Savović, šef Saveza udruženja penzionera Branko Vešović, predsjednik Sindikata zdravstva dr Ljiljana Krivokapić, Zvezdana Olujić iz Unije poslodavaca i Milanka Žugić, koja radi u Montefarmu i predsjednica je Apotekarske komore.

Upravni odbor (UO) Fonda za zdravstveno osiguranje nije juče raspravljao o ranije donesenoj odluci da se raskine ugovor sa privatnim apotekama.

Predsjednik UO Fahrudin Hadrović kratko je kazao “Vijestima” da je sjednica odgođena, zbog “dodatnih konsultacija”.

Građani od danas ne mogu da dobiju lijek uz recept u privatnim apotekama, što je ranije, na predlog ministra zdravlja Budimira Šegrta, odlučio Upravni odbor, u kojem nijedan član nije iz Fonda.

Iz Udruženja privatnih apoteka poručili su juče da odluka o raskidu ugovora “vraća u prošlost u odnosu na zemlje regiona i negativno utiče na kvalitet zdravstvene zaštite”.

Bonus video: