MINISTARSTVO PROSVJETE

Prijave za stručno osposobljavanje još danas

"Kandidati će u ovom periodu, odnosno do 28. novembra, preko svog korisničkog naloga, moći da mijenjaju izabrane preferencije", kazali su iz Ministrarstva
52 pregleda 0 komentar(a)
lupa, istraga, kontrola, Foto: Shutterstock
lupa, istraga, kontrola, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.11.2015. 07:16h

Osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje i koje nemaju radnog iskustva u određenom nivou obrazovanja, imaju mogućnost da se još danas, do 14 sati, prijave za Program stručnog osposobljavanja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, potencijalni korisnici Programa koji su se već registrovali za učešće imaće mogućnost da završe postupak prijavljivanja i izaberu poslodavce, zaključno sa subotom, do 14 sati.

"Kandidati će u ovom periodu, odnosno do 28. novembra, preko svog korisničkog naloga, moći da mijenjaju izabrane preferencije", kazali su iz Ministrarstva.

Program stručnog osposobljavanja omogućava osposobljavanje kod izabranog poslodavca u periodu od devet mjeseci.

Za rad u obrazovno-vaspitnim ustanovama, odnosno osnovnim i srednjim školama, mogu se prijaviti samo visokoškolci koji su završili studije obima 240 kredita u trajanju od četiri godine, u skladu sa propisima.

"Prijave se podnose preko portala e-uprave: https://www.euprava.me/program-strucno-osposobljavanje, na kojem su objavljena i uputstva za prijavu“, kaže se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas