Liberalna partija će pomoći u vezi nadoknada majkama

“Veliki broj građana koji se obratio LP susrijeće se sa problemom informisanja o procedurama vezanim za ovo zakonsko rješenje, pa će LP oformiti timove u centrali i svim Opštinskim odborima koji će pomagati građanima u rješavanju zakonskog statusa”, navodi se u saopštenju
79 pregleda 8 komentar(a)
majka, roditelji, Foto: Shutterstock
majka, roditelji, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.11.2015. 15:00h

Liberalna partija (LP) pomoći će zainteresovanim građanima u vezi sa ostvarivanjem prava iz Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti koji predviđa finansijsku nadoknadu majkama sa troje i više djece.

Stručni timovi LP, zaduženi za socijalna i pravna pitanja, informisaće građane o potrebnoj dokumentaciji za ostvarivanje tih prava.

“Veliki broj građana koji se obratio LP susrijeće se sa problemom informisanja o procedurama vezanim za ovo zakonsko rješenje, pa će LP oformiti timove u centrali i svim Opštinskim odborima koji će pomagati građanima u rješavanju zakonskog statusa”, navodi se u saopštenju.

Iz LP su podsjetili da su ranije prikupili preko šest hiljada potpisa podrške zakonskom rješenju kojim se majkama sa troje i više djece i najmanje 15 godina radnog staža omogućava finansijske nadoknade, a takvo rješenje primjenjivaće se od januara sledeće godine.

Oni su pozvali zainteresovane građane, majke koje imaju uslove, da se obrate LP u kancelarijama u Podgorici na adresi Južna tribina stadiona pod Goricom, Ulica 19. decembra, odnosno, u kancelarijama LP u opštini u kojoj žive.

Iz LP su ukazali da ih građani mogu kontaktirati i na mail liberalnapartija@t-com.me, broj telefona 020-220-944, ili preko sajta www.lpcg.me.

"Ovakvu vrstu pomoći LP će građanima ponuditi i na javnim info punktovima u nekoliko crnogorskih opština, o čemu ćemo informisati javnost naknadno", kazali su iz te partije.

Bonus video: