Vijesti ponovo partner CGO na Festivalu filma o ljudskim pravima

Kako navode u CGO, ugovor sa ND Vijesti je rezultat razumijevanja obje strane da je u doprinosu uspostavljanju kulture ljudskih prava neophodna intezivna komunikacija i saradnja svih zainteresovanih strana, a posebno medija i nevladinih organizacija, koji pored institucija značajno mogu uticati na unaprijeđenje ovog okvira
0 komentar(a)
Daliborka Uljarević, Željko Ivanović, Foto: CGO
Daliborka Uljarević, Željko Ivanović, Foto: CGO
Ažurirano: 26.11.2015. 14:49h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) intezivno radi na organizaciji šestog izdanja Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015, pripremajući kvalitetan i raznovrstan program, a ND Vijesti će i ove godine pružiti podršku njegovoj realizaciji.

U tom kontekstu, izvršna direktorka CGO-a Daliborka Uljarević i izvršni direktor ND Vijesti Željko Ivanović potpisali su danas ugovor o saradnji.

Kako navode u CGO, ugovor sa ND Vijesti je rezultat razumijevanja obje strane da je u doprinosu uspostavljanju kulture ljudskih prava neophodna intezivna komunikacija i saradnja svih zainteresovanih strana, a posebno medija i nevladinih organizacija, koji pored institucija značajno mogu uticati na unaprijeđenje ovog okvira.

“Na osnovu ugovora, Vijesti će posvetiti medijsku pažnju i obezbijediti zastupljenost Festivala u svojim redovnim izvještavanjima, promovisati Festival njegovim najavljivanjem, i učestvovati u radu Savjeta Festivala preko svog predstavnika. CGO će predstaviti Vijesti u promotivnom materijalu koji izdaje Festival i dati prava prvenstva za intervjue s gostima Festivala u skladu sa interesovanjem Vijesti, kao glavnog medijskog pokroviteljstva među štampanim medijima,” navodi se u saopštenju CGO.

Šesto izdanje Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2015 će biti održano od 11. do 15.decembra u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP) u Podgorici, a novina je da će Festival ove godine imati i paralelna skraćena izdanja u Kotoru i Beranama.

Bonus video: