Koncert "Ja i profesor"

Za njen 51-vi rođendan, učenici prve generacije smjera violine iz školske 1964-65 godine, Muzičkoj školi Tivta preksinoć su poklonili umjetničku sliku
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2015. 14:45h

Muzička škola Tivat obilježila je sinoć 51-vu godišnjicu rada svečanim koncertom pod nazivom “Ja i profesor”.

U koncertnoj dvorani ove obrazovne institucije, zajedno su nastupili njeni učenici i profesori, a tom prilikom predstavljeni su i svi instrukmenti zastupljeni u obrazovnim programima u toj školi. Koncert je započeo Betovenovom “Odom radosti” koju je izvelo skoro 30 violinista, a na programu su bila i djela Čajkovskog, Ofenbaha, Šopena, Hajdna, Emonta i drugih autora. Brojnu publiku u kojoj je bio i predsjednik SO Tivat, Krsto Bošković i konzul Srbije u Crnoj Gori Zoran Dojčinović, pozdravila direktorica Muzičke škole, Tivat Pina Bubanja:

“U prostoru i vremenu u kome je svakodnevnica iskušenje, darujemo mladim i talentovanim muzičarima samo mogućnost da pronađu svoj put kroz svijet umjetnosti. Jedan od osnovnih ciljeva škole je razvijanje smisla za njegovanje i prihvatanje kultrunog nasljeđa, savremenih dostignuća i univerzalnih muzičkih vrijednosti. Polazeći od činjenice da je Muzička škola jedan od glavnih nosioca ne samo muzičkog vaspitanja i obrazovanja već i muzičko-kulturnog života u ponudi grada, utemeljili smo svoju politiku razvoja stvarajući postepeno novi muzički brend grada i države.”- kazala je Bubanja.

Za njen 51-vi rođendan, učenici prve generacije smjera violine iz školske 1964-65 godine, Muzičkoj školi Tivta preksinoć su poklonili umjetničku sliku.

Galerija

Bonus video: