Zajedno na zaštiti "Boljih sestara"

Direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, Goran Jevrić naveo je da je, u okviru održivog upravljanja regionalnim vodovodnim sistemom, najvažniji zadatak zaštita izvorišta „Bolje sestre”
88 pregleda 0 komentar(a)
regionalni vodovod, Foto: Regionalni vodovod Crnogorsko primorje
regionalni vodovod, Foto: Regionalni vodovod Crnogorsko primorje
Ažurirano: 26.11.2015. 14:57h

Agencija za zaštitu životne sredine i JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” zaključili su Protokol o saradnji na zaštiti izvorišta „Bolje sestre” za vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja”.

Direktor Agencijeza zaštitu životne sredine, Ervin Spahić kazao je da je saradnja ove dvije institucije počela ranije, a da je formalizovana potpisivanjem ovog Protokola. On je istakao važnost tijesne saradnje značajne za vodosnabdijevanje cijelog Crnogorskog primorja.

„S obzirom da područje II i III zaštitne zone izvorišta pokriva veliko područje, ne može život da zastane, ali je važno da svi budući infrastrukturni i građevinski objekti budu tehnološki najmodernije opremljeni da bi se mogućnost zagađenja isključila na održiv način. Ključno je da JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” uzme aktivnu ulogu u praćenju postojećih i budućih planova i projekata na području II i III sanitarne zone izvorišta „Bolje sestre”, naveo je Spahić.

Direktor JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, Goran Jevrić naveo je da je, u okviru održivog upravljanja regionalnim vodovodnim sistemom, najvažniji zadatak zaštita izvorišta „Bolje sestre”.

„JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” se od puštanja u rad regionalnog vodovodnog sistema 2010. godine, susreće sa izvjesnim nelogičnostima koje potencijalno mogu da ugroze kvalitet vode na izvorištu „Bolje sestre”, pa je zbog toga opredijeljeno da poslovnom politikom unaprijedi saradnju sa relevantnim institucijama u čijoj nadležnosti je monitoring nad mogućim rizicima, a sve u cilju zaštite izvorišta „Bolje sestre”. Svakako jedna od najvažnijih institucija u ovom segment je Agencija za zaštitu životne sredine. Važno je istaći da će Agencija i JP međusobno razmjenjivati informacije o pojavama koje mogu eventualno negativno uticati na vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja u okviru područja druge i treće zone sanitarne zaštite Izvorišta „Bolje sestre”na području glavnog grada Podgorice i opštine Nikšić. Kvalitet vode koja se isporučuje potrošačima na Crnogorskom primorju bio je i biće jedan od osnovnih prioriteta JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, kazao je Jevrić.

Bonus video: