Konkurs za najbolji istraživački prilog na temu "Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori"

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na konkurs se prijavljuju radovi (štampani tekstovi, radio ili TV emisije, tekstovi na portalima) koji unapređuju opštu informisanost građana o socijalnoj integraciji Roma u Crnoj Gori, a štampani su ili emitovani u medijima u periodu od 1. januara do 1. decembra
0 komentar(a)
autobus, Romi, Foto: Filip Roganović
autobus, Romi, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.11.2015. 17:23h

Ministarstvo kulture objavilo je konkurs za najbolji istraživački prilog objavljen u medijima u ovoj godini, na temu socijalne integracije Roma u Crnoj Gori.

Pravo učešća na konkursu na temu „Socijalna integracija Roma u Crnoj Gori“ imaju novinari medija registrovanih u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na konkurs se prijavljuju radovi (štampani tekstovi, radio ili TV emisije, tekstovi na portalima) koji unapređuju opštu informisanost građana o socijalnoj integraciji Roma u Crnoj Gori, a štampani su ili emitovani u medijima u periodu od 1. januara do 1. decembra.

Tekst objavljen u štampanom mediju potrebno je dostaviti u originalu ili kvalitetnu kopiju teksta na kojoj se jasno vidi logo novine, autor/i i datum objavljivanja.

Radijski tekst potrebno je dostaviti na CD-u u mp3 formatu, a televizijski na DVD-u, sa nazivom medija i rada, autora, datumom objavljivanja rada i naznakom dužine trajanja priloga.

Kad je u pitanju tekst objavljen na portalu (on line), treba dostaviti skeniranu stranicu na kojoj je objavljen tekst, na kojoj se jasno vidi logo portala, autor/i i datum objavljivanja.

„U slučaju da se kandiduje tim autora, imena učesnika treba da budu obavezno navedena u prijavi (npr. istraživači, novinari, urednici). Timska kandidatura može da uključi najviše pet osoba“, kazali su iz Ministarstva.

Radove je potrebno dostaviti najkasnije do 1. februara naredne godine.

Razmatranje dostavljenih radova i izbor najboljeg istraživačkog rada obaviće stručna komisija u roku od 15 dana od dana zaključenja konkursa.

„Autoru najboljeg istraživačkog rada biće uručena Plaketa, kao i novčani iznos od dvije prosječne neto zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini. U slučaju timske kandidature, novčani iznos se dijeli ravnopravno na osobe koje su kao učesnici navedeni u prijavi“, saopšteno je iz Ministarstva.

Taj Vladinr resor će, povodom rezultata konkursa, organizovati uručenje nagrade 8. aprila naredne godine, na Svjetski dan Roma.

„Konkurs počinje danom objavljivanja na web sajtu Ministarstva kulture, a rezultati će biti javni. Nepotpuna i neblagovremena dokumentacija neće biti razmatrana“, saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: