Aco Đukanović dobio dozvolu za sedmospratnicu

Đukanoviću dozvola da zgradu Agencije za zaštitu ličnih podataka i Zavoda za metrologiju 'pretvori' u sedmospratnicu
460 pregleda 26 komentar(a)
Aco Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Aco Đukanović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.11.2015. 06:40h

Biznismen Aco Đukanović, brat premijera Mila Đukanovića, dobio je dozvolu od resornog Sekretarijata Glavnog grada da zgradu kod Mosta braće Zlatičanin, u kojoj su sada smješteni Agencija za zaštitu ličnih podataka i Zavod za metrologiju, 'pretvori' u sedmospratnicu.

Postojeća zgrada, koja je nekada bila Direkcija pošta, Đukanovićevo je vlasništvo, jer je 2007. godine kupio od Telekoma za svega 1,1 milion eura.

Đukanović je od gradskog Sekretarijata za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine dobio urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju , kojim je predviđen objekat spratnosti 2Po+P+7 od oko 3.930 metara kvadratnih.

Za stanovanje je, kako se navodi u dokumentu, predviđeno 3.458 kvadrata, dok su za poslovanje na nižim etažama predviđena 472 kvadrata. Zgrada se, kako piše u dokumentu, nalazi na urbanističkoj parceli broj A-205, u zahvatu izmjena i dopuna Urbanističkog plana “Stara varoš”.

Đukanoviću je, kako se navodi u dokumentu, predloženo da se rekonstrukcija objekta mješovite namjene odradi u formi privatno-javnog partnerstva, “gdje bi se definisali modaliteti komercijalne eksploatacije prizemlja i prvog sprata objekata u toj zoni”.

“Centralni sadržaji podrazumijevaju institucije privrede, uprave, kulturne, zdravstvene i socijalne zaštite, sporta, kao i komercijalne sadržaje tipa zanatstva, trgovine, poslovanje, hotelijerstva, ugostiteljstva i usluga. Za sadržaje ove namjene koji se odvijaju u zatečenim fizičkim strukturama nema promjene kapaciteta, već se oni mogu obavljati isključivo u postojećim kapacitetima, u zonama A i B”, navodi se u dokumentu.

U dokumentu koji je izdao Sekretarijat se navodi da je utvrđeno postojeće stanje, odnosno, da na katastarsku parcelu broj 205 od 829 kvadrata, osnov prava svojine ima Aco Đukanović. Na toj parceli je, kako se navodi, izgrađen poslovni objekat od 471 kvadrata, spratnosti - podrum, prizemlje i dva sprata. Objekat je, kako se navodi, bez tereta.

Navodi se da je planirana površina centralnih sadržaja 420 kvadrata, od kojih je 80 predviđeno za mjesnu zajednicu, 200 za ambulantu i apoteku, 80 za poštu i informacioni punkt, a 60 kvadrata za banku. Sekretarijat je Đukanoviću izdao i urbanističko-tehničke uslove za susjednu, neizgrađenu urbanističku parcelu od 675 kvadrata, broj A-206/1.

Bonus video: