Barski srednjoškolci učili o medijskoj pismenosti: Predavač i urednik "Vijesti"

Po preporuci Ministartsva prosvjete i uz stručno mišljenje Zavoda za školstvo, odražana je i radionica “NE diskriminaciji, DA različitosti”
311 pregleda 1 komentar(a)
Sa radionice, Foto: Privatna arhiva
Sa radionice, Foto: Privatna arhiva

Učenici II-3 odjeljenja usmjerenja pravno –administrativni tehničar JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola priredili su dvije tematske radionice u saradnji sa predstavnicima civilnog sektora, a u okviru modula “Poslovna komunikacija i ljudska prava”.

Profesor mr Neđeljko Đurović rekao je “Vijestima” da ove radionice u trajanju od dva školska časa predstavljaju planski vid aktivnosti, te da se njihovo održavanje sprovodi na dvonedjeljnom nivou.

"Tokom prve radionice, “Unaprijeđenje medijske pismenosti u Crnoj Gori” dvadeset učenika bilo je u mogućnosti da se na osnovu iskazanih iskustava glavnog i odgovornog urednika “Vijesti” Srdana Kosovića upozna sa aktuelnim izazovima i problemima iz ove tematike, dok je teorijsku prezentaciju, uz interakciju sa prisutnima obavio Mićan Andrijašević, koordinator projekta ispred NVO Juventas. Ova radionica predstavlja i segment koji se odnosi na aktivnosti Alumni kluba naše ustanove, jer su njeni učesnici nekadašnji učenici naše škole", dodao je prof. Đurović.

Po preporuci Ministartsva prosvjete i uz stručno mišljenje Zavoda za školstvo, odražana je i radionica “NE diskriminaciji, DA različitosti” posvećena seksualnoj orjentaciji i rodnom identitetu.

Ovaj projekat se prema riječima Đurovića sprovodi u samo nekoliko srednjoškolskih ustanova, a realizuje ga Centar za građansko obrazovanje (CGO) iz Podgorice uz podršku Ministartsva za ljudska i manjinska prava. O ovoj tematici sa učenicima su vodili razgovor koordinatori CGO Željka Ćetković i Miloš Knežević

"Ovaj vid neformalnog obrazovanja, uz redovni vaspitno-obrazovni proces, srednjoškolcima omogućava sticanje novih znanja i poboljšava njihovo stručno obrazovanje", zaključio je profesor Đurović.

Bonus video: