Deset osoba s invaliditetom završilo obuku za pomoćnog stolara u građevini

"Projektom smo pružili stručnu pomoć prilikom osposobljavanja i obrazovanja osoba sa invaliditetom za tržište rada. Obuku koja je trajala tri mjeseca, odnosno 216 radnih sati, prošlo je deset polaznika"
0 komentar(a)
Pružite nam šansu, Foto: Tufik Softić
Pružite nam šansu, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 23.11.2015. 19:34h

Današnjom dodjelom setifikata u Beranama je završena implementacija projekta „Pružite nam šansu“.

Ovaj projekat je sprovela Opština Berane uz finansijsku podršku Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u sklopu profesionalne rehabilitacije i aktivne politike zapošljavanja i zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Njegovom implementacijom dat je doprinos zapošljavanju ovih lica, kroz usvajanje znanja i vještina za kvalitetno i uspješno obavljanje posla iz oblasti građevinski struke, tačnije pomoćni stolar u građevini.

"Projektom smo pružili stručnu pomoć prilikom osposobljavanja i obrazovanja osoba sa invaliditetom za tržište rada. Obuku koja je trajala tri mjeseca, odnosno 216 radnih sati, prošlo je deset polaznika“, kazao je potpredsjednik opštine Dragutin Joksimović.

On je podsjetio da su prilikom nedavnog obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa u Beranama, odnosno izložbom u Polimskom muzeju, uspješno prezentovani rezultati praktične nastave.

"Vrijednost projekta „Pružite nam šansu“ iznosila je 34.720,27 eura, dok su partneri bili Srednja stručna škola „Vukadin Vukadinović“ i nevladine organizacije „Ljepša budućnost“ i „Korak nade“ koje okupljaju djecu i mlade sa teškoćama u razvoju na području beranske opštine.

Bonus video: