Bečanović svjedočila na Sudu časti: Svašta sam o sebi čula i ostala zapanjena

Studenti Bečanovićevu otužuju i za prijetnje na nacionalnoj osnovi
261 pregleda 34 komentar(a)
Tatjana Bečanović, Foto: Savo Prelević
Tatjana Bečanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2015. 18:09h

Profesorica Filozofskog fakulteta Tatjana Bečanović svjedočila je juče na Sudu časti zbog optužbe studenata za neetičko i neakademsko ponašanje i prijetnje na nacionalnoj osnovi.

"Naslušala sam se svega o sebi i ostala zapanjena. Radi se o strašnim stvarima koje nijesu tačne. Dolazim do zaključka da profesor osim gradiva na predavanjima ne smije da izgovori ništa drugo", kazala je Bečanovićeva "Vijestima".

Prema njenim riječima, juče je svjedočila i grupa za srpski jezik dok će grupa za crnogorski jezik svjedočiti 26. novembra, nakon čega će biti donesena odluka.

Na profesoricu Bečanović žalili su se studenti druge godine Studijskog programa za srpski jezik i južnoslovenske književnosti. Oni su u pismu upravama Filozofskog fakulteta i Univerziteta Crne Gore naveli da se profesorica ponaša neakademski, da im prijeti i provocira ih na etničkoj i nacionalnoj osnovi.

Okidač za revolt profesorice Bečanović bila je, kako su naveli studenti, anketa u kojoj su je ocijenili prosječnom ocjenom 2,5.

Bečanovićeva je ranije kazala da su studenti zloupotrebljeni i da iza dopisa stoji dio njenih kolega, prije svega dekan Goran Barović. U njenu odbranu stali su i studenti Studijskog programa za crnogorski jezik, koji su u svom reagovanju poručili da je profesorica Bečanović „blagonaklona“ prema njihovim kolegama sa Odsjeka za srpski, negirajući navode iz njihovog pisma.

Predsjednik Suda časti Dražen Cerović juče nije odgovarao na pozive.

Bonus video: