U kompleksu Luštica Bay počeli radovi na novih osam zgrad

Američki arhitekta Aron Džentri i kompanija "TVS Design" iz Atlante, pobjednici su međunarodnog konkursa za izbor arhitektonsko-urbanističkog riješenja tzv. Promenada hotela, prvog od sedam hotela koji će se graditi u sklopu budućeg turističkog grada nadomak Tivta
83 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2015. 09:40h

Kompanija "Luštica Divelopment" AD je saopštila da je počela sa pripremnim radovima na izgradnji turističkih objekata faze "F" apartmanskog tipa u kompleksu Luštica Bay

Kako su naveli iz "Luštica Divelopment" fazom "F" predviđena je izgradnja osam objekata sa 45 stambenih jedinica.

"Gradnja će biti nastavljena u skladu sa standardima koje smo primijenili i u prethodnom periodu, tokom izgradnje prvih 10 objekata sa 70 apartmana koji su predati vlasnicima. Očekujemo da objekti budu završeni do kraja sljedeće godine", rekao je direktor izgradnje u "Luštica Divelopment" Nabil Mičel.

U saopštenju "Luštica Divelopment" se navodi da je odobrena sljedeća faza projektovanja i dizajna hotela Promenada, prvog u kompleksu, imajući u vidu da još traju pregovori sa nekoliko međunarodno priznatih hotelskih brendova u vezi sa upravljanjem hotelom.

"Bez obzira na činjenicu da još traju pregovori sa brendom koji će preuzeti upravljanje hotelom, odlučili smo da ubrzamo stvari tako što ćemo početi sa pripremama za dalje projektovanje i dizajn hotela, kako bismo obezbijedili kontinuitet i jednostavnije uklapanje zahtjeva budućeg hotelskog operatora u idejno rješenje. Očekujemo da u narednim sedmicama bude predat naš zatjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za prvi hotel", saopšteno je iz kompanije.

Američki arhitekta Aron Džentri i kompanija "TVS Design" iz Atlante, pobjednici su međunarodnog konkursa za izbor arhitektonsko-urbanističkog riješenja tzv. Promenada hotela, prvog od sedam hotela koji će se graditi u sklopu budućeg turističkog grada nadomak Tivta.

"Luštica Development je odgovorna i za izgradnju kompletne infrastrukture obuhvaćene projektom Luštica Bay, do ugovorom definisanih tačaka pripajanja na javnu infrastrukturu. Luštica Bay je kreirana kao novi turistički grad u Crnoj Gori, u potpunosti uklopljen u prirodno okruženje i integrisan u lokalnu zajednicu kao funkcionalni grad otvoren posjetiocima tokom cijele godine. Novi grad na Jadranu, raspolagaće sa 690 hekatara zemljišta, sedam hotela, dvije marine, prvim profesionalnim golfom terenom u Crnoj Gori, sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, kao i druge objekte", zakjlučuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: