Tokom dana neće biti rijalitija

Kako je saopšteno, ovakva odluka Savjeta rezultat je višemjesečnih aktivnosti i analiza, a posebno tokom i nakon sastanka regulatornih organa iz regiona, održanog u julu ove godine u Budvi
53 pregleda 25 komentar(a)
Farma, Foto: Screenshot (YouTube)
Farma, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.11.2015. 19:35h

Savjet Agencije za elektronske medije donio je odluku na današnjoj sjednici da se rijaliti programi emituju u graničnom periodu od 23 do šest sati ujutro.

Kako je saopšteno, ovakva odluka Savjeta rezultat je višemjesečnih aktivnosti i analiza, a posebno tokom i nakon sastanka regulatornih organa iz regiona, održanog u julu ove godine u Budvi.

"Izmjene Pravilnika biće predmet javne rasprave, koja će biti organizovana u narednom periodu, čije održavanje predstavlja zakonsku obavezu", saopšteno je iz Savjeta.

Isto i u Srbiji

Regulatorno tijelo za elektronske medije u Srbiji (REM) odlučilo je juce da preporuči zabranu emitovanje svih rijaliti programa u toj zemlji prije 23 sata.

"Već danas biće formulisana striktna uputstva u kojima će emiterima biti naloženo da rijaliti programe emituju isključivo poslije 23 sata, sa oznakom 18 plus. Uputstvo će biti obavezujuće i stupiće na snagu vjerovatno početkom sljedeće nedelje", izjavio je Goran Karadžić iz REM-a.

Odluka je inače obrazložena emitovanjem velikog broja rijaliti emisija čime se, kako se ističe narušava raznolikost programa na osnovu koje su emiteri dobili dozvole.

Bonus video: