Učesnici goste počastili koktelima koje su sami pravili

"O tome da se u školi radi kvalitetno govori i to da naši svršeni učenici spadaju u najbolje studente u oblasti prava, ekonomije, turizmologije i srodnih fakulteta"
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2015. 13:23h

Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola u Nikšiću obilježila je 64 godine postojanja. Direktor Zoran Drljević podsjetio je da je škola na čijem je čelu sa radom počela 1961. godine, u sastavu Gimnazije "Stojan Cerović", i da je tada imala dva odjeljenja. Danas škola, koja od 1991. godine postoji kao samostalna vaspitno-obrazovna ustanova, broji 1.105 učenika, 35 odjeljenja i oko 90 profesora.

"Škola, koja ima sve pretpostavke za uspješan razvoj u godinama ispred nas, ima sve obrazovne programe iz oblasti ekonomije, prava, turizma, trgovine i ugostiteljstva. O tome da se u školi radi kvalitetno govori i to da naši svršeni učenici spadaju u najbolje studente u oblasti prava, ekonomije, turizmologije i srodnih fakulteta“, istakao je Drljević.

Dan škole obilježen je nizom manifestacija realizovanih u proteklih desetak dana, poput učešća na međunarodnom Sajmu firmi za vježbu u Sarajevu, gdje su ostvarili zapažen uspjeh, književne večeri posvećene Obradu Neneziću, učenički parlament je posjetio Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i uručio im poklone, dok je učenička organizacija Mladi pravnici održala čitav niz prigodnih akcija. Nakon pozdravnog govora i obilaska škole gosti su imali priliku i da probaju koktele koje su napravili učenici.

Galerija

Bonus video: