Dom zdravlja PG: Ambulanta u Kučima omogućiće komfornije uslove za zdravstvenu zaštitu

Najveći dio novca, kako se navodi, obezbijeđen je zahvaljujući donaciji preduzetnika porijeklom iz Kuča
1 komentar(a)
Kuči, Foto: Boris Pejović
Kuči, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.11.2015. 14:24h

Seoska ambulanta u Kučima, nakon rekonstrukcije vrijedne 30 hiljada eura, omogućiće komfornije uslove za zdravstvenu zaštitu mještana tog područja, saopšteno je iz podgoričkog Doma zdravlja.

Navodi se da je ambulabnta smještena u ruiniranom objektu koji je sagrađen prije 56 godina.

"Rekontrukcija objekta, površine oko 200 kvadratnih metara, je u toku, a vrijednost ugovorenih radova je više od 30 hiljada eura", kaže se u saopštenju.

Rekonstrukcijom koju su dogovorili Dom zdravlja Podgorica i Fond za razvoj Kuča „Marko Miljanov“, biće zamijenjena kompletna krovna konstrukcija, podovi, bravarija, elektro i vodovodne instalacije i sanitarni čvorovi.

Najveći dio novca, kako se navodi, obezbijeđen je zahvaljujući donaciji preduzetnika porijeklom iz Kuča.

Dom zdravlja Podgorica, kako tvrde, nastoji da obezbijedi kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu za sve stanovnike Glavnog grada, kako u gradskom, tako i u ruralnom području.

"Menadžment Doma zdravlja u saradnji sa nadležnim institucijama sagledava mogućnost da se poveća broj ljekarskih timova za seoska područja, čime bi se omogućilo i da izabrani doktor u Kučima ordinira tri puta sedmično", ističu iz Doma zdravlja.

Kako su rekli, Fond za razvoj Kuča, u saradnji sa Domom zdravlja Podgorica i nadležnim organima Glavnog grada i mjesnim zajednicama u Kučima, kontinuirano radi na unapređenju i razvoju tog seoskog područja.

"S obzirom da se u Kučima, kao i u drugim seoskim ambulantama većinom liječi starija populacija obavljanje redovnih kontrolnih pregleda u adekvatno opremljenoj ambulanti od izuzetnog je značaja za seosko stanovništvo", kaže se u saopštenju.

Bonus video: