NVO Fors Montenegro održao edukativna predavanja nikšićkim prvacima

Predavanja i postavljanje saobraćajne sihnalizacije dio je projekta „Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije“ koji, između ostaloga, obuhvata i turističku promociju grada koja se realizuje kroz podjelu turističkih brošura, promotivnih majica, tekstova na veb-sajtu Turističke organizacije, kao i postavljanjem promotivnih bilborda
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2015. 10:48h

NVO Fors Montenegro, u cilju poboljšanja bezbjednosti saobraćaja u zonama škola u Nikšiću, postavila je 68 saobraćajnih znakova u zonama 15 osnovnih škola iz gradskih, prigradskih i seoskih područja.

„Pored postavljanja saobraćajnih znakova koji upozoravaju vozače da smanje brzinu kretanja vozila, posebna pažnja je posvećena edukaciji učenika prvog razreda o pravilnom i bezbjednom učešću u saobraćaju“, kazala je Marija Đikanović iz Fors Montenegra.

Edukativna predavanja, kojima je prisustvovalo oko 430 učenika, realizovana su u saradnji sa saobraćajnim policajcima iz nikšićkog Centar bezbjednosti.

„Tokom predavanja učenici su imali priliku da čuju nešto više o pravilnom ponašanju u saobraćaju kako bi bili bezbjedni učesnici u svakodnevnim situacijama, prije svega na putu od kuće do škole, a dobili su i raspored časova koji sadrži važne brojeve telefona za pozive u hitnim situacijama“, kazala je Đikanović.

Predavanja i postavljanje saobraćajne sihnalizacije dio je projekta „Unapređenje turističke i saobraćajne signalizacije“ koji, između ostaloga, obuhvata i turističku promociju grada koja se realizuje kroz podjelu turističkih brošura, promotivnih majica, tekstova na veb-sajtu Turističke organizacije, kao i postavljanjem promotivnih bilborda.

Pomenuti projekat je odobren u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata nevladinih organizacija Opštine Nikšić i njegova vrijednost je 4.872 eura.

Galerija

Bonus video: