Parking između Kliničkog i Medicinske mora biti vraćen građanima

“Glavni grad je dozvolio da se sa smjenom rukovodstva KC mijenja odnos prema parkiranju. Drže da je to jedino ispravno...”, ocijenio je Ivanović
143 pregleda 0 komentar(a)
Parkiranje kccg, Foto: Zoran Đurić
Parkiranje kccg, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.11.2015. 06:58h

Odbornici u Skupštini Glavnog grada saglasni su da treba riješiti problem parkiranja kod Kliničkog centra (KC), vraćanjem u javnu funkciju parkinga između KC i Medicinske škole, što je predložila Ujedinjena reformska akcija (URA), ili na drugi način.

Odbornik Demokrata Vladimir Vujović je ocijenio da pored KC “vlada haos”, ocijenivši da su izvršna vlast i resorni Sekretarijat pokazali nesposobnost da riješe problem parkinga.

"Ponašaju se kao da treba da se usaglase dvije države...To da postoji vlasnik zemljišta nije za slušanje. Glavni grad mora da funkcioniše, sa rješenjem ne treba čekati ni dana”, kazao je Vujović. On je istakao da gradu fali kadrova sposobnih da riješe taj problem.

Predsjednik kluba odbornika DPS-a Momčilo Vujošević kazao je da je gradska uprava sličnu inicijativu uputila menadžmentu Kliničkog centra 28. septembra, "kako bi se za taj problem pronašlo najbolje rješenje u interesu građana".

"U konkretnom slučaju je nebitno ko je pokretač inicijative, već da se problem riješi na održiv i zadovoljavajući način", poručio je Vujošević. Miodrag Bešović (DF) je istakao da je to nakritičnija parking zona u gradu.

“Postoji nekoliko mogućnosti da se riješi... Kako je predložila URA ili da se prave etažne garaže. Nefunkcionalno je da se taj prostor tako zauzima, pa se iz nužde parkiraju i na zelenim površinama”, kazao je Bešović. On je ocijenio da bi trebalo osloboditi dio postojećeg parkinga i ustupiti ga građanima.

Predsjednik podgoričkog odbora SNP -a Dragan Ivanović istakao je da su građani ugroženi i da podržava sve što je u njihovom interesu.

“Glavni grad je dozvolio da se sa smjenom rukovodstva KC mijenja odnos prema parkiranju. Drže da je to jedino ispravno...”, ocijenio je Ivanović.

Odlukom menadžmenta KC zabranjeno je parkiranje u krugu bolnice, osim za medicinsko osoblje.

Bonus video: