EPCG: Optika M-kabla postavljena preko kablova za struju, to je protivzakonito

"U petak sam gledao televiziju i odjednom je nestala slika. Vidio sam radnike Elektrodistribucije kako kidaju kablove“
240 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2015. 18:16h

Optički kablovi kompanije „M-kabl“ su u skoro svim podgoričkim naseljima postavljeni na protivzakonit način, odnosno preko stubova za struju tvrde iz Elektroprivrede.

Iz tog preduzeća je saopšteno da je „M-kabl“ „protivzakonito narušio stabilnost mreže i elektroenergetskih objekata“.

„U razgovoru sa nadležnima... dogovoreno je da predstavnici „M-kabla“ identifikuju i uklone postavljene kablove, s obzirom na to da se radi o instalacijama koje su tu bez bilo kakvog odobenog zahtjeva ili saglasnosti Elektroprivrede“, saopšteno je iz Direkcije za odnose sa javnošću Elektroprivrede.

Iz Elektroprivrede je saopšteno da su posljednjih mjeseci na stubovima niskonaponske mreže detektovali instalirane kablove koji nijesu u njihovom vlasništvu.

Korisnici kompanije „M-kabl“ u ulicama Radosava Burića i kralja Nikole na Zabjelu, u petak 13. novembra, ostali su bez signala.

Ekipa „Vijesti“ je u Ulici kralja Nikole primijetila otkinute kablove pored privatnih kuća, kao i na stubovima javne rasvjete.

Jedan od korisnika usluga „M-kabla“ Miodrag Milić, tvrdi da mu je u petak ukinut signal, bez obavještenja iako već nekoliko godina ima ugovor sa tom kompanijom.

Milić je rekao da je kontaktirao korisnički servis “M-kabla” i da mu je rečeno da je potrebno da vrati opremu, kao i da nije u mogućnosti da produži važeći ugovor, iako je sve uredno plaćao.

„Žao mi je što više nemam „M-kabl“ jer je slika bila odlična i nisam imao nikakvih problema“, rekao je Milić. Korisnik, koji je želio da ostane anoniman, tvrdi da su mu službenici „M-kabla“ savjetovali da zaključi ugovor sa „Total TV“. Nedugo poslije prekida signala, Milić tvrdi da ga je posjetila službenica kompanije „Total TV“ sa kojom je zaključio ugovor na dvije godine.

Njegov komšija Budimir Ambardžija je kazao da ga niko nije upozorio da će signal biti ukinut.

„U petak sam gledao televiziju i odjednom je nestala slika. Vidio sam radnike Elektrodistribucije kako kidaju kablove“, kazao je Ambardžija. Nadležni iz „M-kabl“, nijesu odgovorili na pitanja „Vijesti“. Ta kompanija korisnicima obezbjeđuje usluge kablovske televizije i interneta, a prema podacima Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, na kraju 2014. „M-kabl“ je imao 5.308 korisnika u Crnoj Gori.

Galerija

Bonus video: