Edukacija javnih funkcionera o sukobu interesa

56 pregleda 0 komentar(a)
seminar sukob interesa, Foto: Slavica Kosić
seminar sukob interesa, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 18.11.2015. 14:26h

Seminar "Edukacija javnih funkcionera o sukobu interesa", na kome su učestvovali lokalni javni funkcioneri opština Tivat i Herceg Novi, sudije i tužioci, sudije za prekršaje, nevladine organizacije i državni funkcioneri održan je u Herceg Novom. Organizator je bila Komisije za spječavanje sukoba interesa Crne Gore.

Otvarajući seminar, predsjednica Opštine Herceg Novi Nataša Aćimović, navela je da je sukob interesa kao pojava jednako štetna u društvima na svim nivoima razvoja, a posebno u društvima koja su u procesu tranzicije, jer su sredstva i načini za borbu protiv takvih pojava još nedovoljno izgrađeni.

"U cilju jačanja povjerenja građana, neophodno je kontinuirano pratiti ograničenja u vršenju funkcija i sprovoditi mjere za sprječavanje sukoba interesa", kazala je Aćimović.

Predsjednik Komisije za sprječavanje sukoba interesa Slobodan Leković istakao je da je to dobra prilika da se funkcioneri upoznaju sa izmjenama Zakona, ograničenjima i obavezama.

Njih će biti sve više, imajući u vidu da 1. januara sa radom počinje Agencija za sprječavanja korupcije, koja će imati daleko veća ovlašćenja od Komisije.

Predavači su, pored ostalih, bili zamjenica predsjednice i član hrvatskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Tatjana Vučetić i Davorin Ivanjek.

Bonus video: