Djeca otvorila novo igralište na Savini

Podsjećamo da je Agencija u posljednjih nekoliko godina, dok je direktor bio arhitekta Slobodan Popović , izgradila pet dječijih igrališta od Bijele do Igala u koja je uloženo je preko 40 hiljada eura, uglavnom donatorskih sredstava. Za pripremu terena za svako igralište potrebno je izdvojiti izmedju 1,2 do 2 hilhade eura, a za postavljanje mobilijara , sprava i igračaka dodatnih između 5 i 7 hiljada eura
101 pregleda 0 komentar(a)
igralište Savina, Foto: Slavica Kosić
igralište Savina, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.11.2015. 15:53h

Djeca iz hercegnovskog naselja Savina otvorila su danas novo igralište kod solitera u Ulici Prve bokeške brigade, koje je izgrađeno zahvaljujući akciji Agencije za izgradnju i razvoj Herceg-Novog „Obnovimo dječija igrališta“.

Obnovu igrališta su pomogli Turistička organizacija Herceg Novi, preduzeća Kapavice, Mima CO, Palikuća company, No-Mi, Reklame Svije, Antida, Sofija K, Radio Herceg Novi,kao i pojedinci.

Akciju „Obnovimo dječija igrališta” Agencija je pokrenula polovinom septembra. Kada budu prikupljena sredstva biće obnovljeno igralište u vrtiću Igalo.

Direktor Agencije Nikša Grgurević pozvao je firme i pojedince da u skladu sa svojim mogućnostima budu partneri u ovom humanom projektu. Akciju mogu da podrže uplatom na račun koji je otvoren kod Komercijalne banke AD Budva – OBNOVIMO DJEČIJA IGRALIŠTA, 525-0000000005946-54.

Podsjećamo da je Agencija u posljednjih nekoliko godina, dok je direktor bio arhitekta Slobodan Popović , izgradila pet dječijih igrališta od Bijele do Igala u koja je uloženo je preko 40 hiljada eura, uglavnom donatorskih sredstava. Za pripremu terena za svako igralište potrebno je izdvojiti izmedju 1,2 do 2 hilhade eura, a za postavljanje mobilijara , sprava i igračaka dodatnih između 5 i 7 hiljada eura.

Najveći problem održavanja igrališta su vandali , jer se svake godine za popravku sprava i mobilijara ulaže toliko sredstava da se može napraviti barem jedno novo igralište.

Zato bi prije izgradnje i popravke novih dječijih igrališta trebalo odrediti u čijoj nadležnosti će ona biti.

Bonus video: