Rotarakt Klub Podgorica: Prikupljeno 1.700 eura i preko 100 kg robe za pomoć Resurnom centru

Rotarakt klub Podgorica okuplja ljude od 18 do 30 godina, različitih profesija i pozadina, čineći tako grupu mladih ljudi, koji imaju za cilj pomoć zajednici u kojoj žive, podsticanje liderstva, razvoj građanskih prava, pomoć u uspostavljanju visokih etičkih standarda u poslu i promociju mira i razumjevanja na globalnom nivou
115 pregleda 0 komentar(a)
Rotarakt klub Podgorica, Foto: Rotarakt klub Podgorica
Rotarakt klub Podgorica, Foto: Rotarakt klub Podgorica
Ažurirano: 17.11.2015. 14:48h

Rotarakt klub Podgorica organizovao je Humanitarno veče u nedelju, 15.11.2015 i ujedno u tom duhu obilježio i svoj prvi rođendan, saopšteno je iz Roktarat kluba.

Cilj cjelokupne organizacije večeri je bio prikupljanje novčanih sredstava za pomoć Resursnom centru za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom “1. jun” Podgorica, koja je, prema riječima organizatora, veoma uspješno završena i ispunila više od očekivanog.

U Rotaraktu navode da su mladi pokazali izuzetno visok nivo empatije i društvene odgovornosti, prikupivši 1.700 eur donatorske pomoći i preko 100 kg robe za mališane resursnog centra.

Predsjednica Kluba Jovana Purić je zahvalila svim prisutnim gostima na njihovoj humanosti i doprinosu i poručila :

“Biti human je svrha našeg postojanja i postojanja svih Rotary klubova.Koristimo priliku i da se javno zahvalimo gospodinu Ranku Raduloviću, vlasniku restorana Forest, u kojem se održalo donatorsko veče, za svoj doprinos akciji".

Rotaraktovci iz Podgorice će donacije prikupljene na ovom događaju, u vidu poklona, uručiti djeci iz Resursnog centra u petak.

Rotarakt klub Podgorica okuplja ljude od 18 do 30 godina, različitih profesija i pozadina, čineći tako grupu mladih ljudi, koji imaju za cilj pomoć zajednici u kojoj žive, podsticanje liderstva, razvoj građanskih prava, pomoć u uspostavljanju visokih etičkih standarda u poslu i promociju mira i razumjevanja na globalnom nivou.

Osim intenzivnih međunarodnih aktivnosti i prekogranične saradanje, Rotaract Podgorica najprije u fokusu ima pomoć lokalnoj zajednici, gjde se akcije organizuju u prosjeku na kvartalnom nivou, što klub čini prepoznatljivim po visokim etičkim standardima i dobroj volji za pomoć svojoj zajednici.

Bonus video: