Puletić, Tahirović i Cimbaljević suspendovani, Jeremić dao otkaz

Eldin Salemović kazao je za "Vijesti" da očevi čekaju da se otkuca rješenje u bolnici i da će tek kada se uvjere „na papiru“ da su ljekari suspendovani prekinuti štrajk glađu
115 pregleda 63 komentar(a)
Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Foto: Savo Prelević
Tomislav Jeremić, Haka Tahirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.11.2015. 23:02h

Ljekari Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević danas su suspendovani odlukom direktorice bjelopoljske bolnice Biserke Bulatović, dok je doktor Tomislav Jeremić raskinuo radni odnos sa bolnicom, potvrđeno je "Vijestima".

Kako se navodi, danas je od strane nadležnog Ministarstva stigao stav vezan za suspenziju, da, i pored toga što su oni udaljeni sa rukovodećih mjesta direktora bolnice i načelnika odjeljenja, oni treba da budu udaljeni iz procesa rada koji obavljaju kao ljekari specijalisti.

“Tim povodom, a u duhu ingerencija i obaveza koje po statutu pripadaju direktoru bolnice, urađena su rješenja o suspenziji za tri ljekara, dok je doktor Jeremić koji se nalazi na liječenju, danas Upravi bolnice podnio zahtjev za prekid radnog odnosa zbog kontinuiranog i beskrupuloznog pritiska koji se vrši na ljekare i njihove porodice. Njegov zahtjev o prekidu radnog odnosa je prihvaćen”, saopšteno je iz bjelopoljske bolnice.

Eldin Salemović, jedan od očeva koji štrajkuju, kazao je za "Vijesti" da očevi čekaju da se otkuca rješenje u bolnici i da će tek kada se uvjere „na papiru“ da su ljekari suspendovani prekinuti štrajk glađu i poći svojim porodicama.

Ispred zgrade bjelopoljske Opštine od 10. novembra štrajkuju glađu Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula uslijed infekcije, i očevi inficiranih beba Predrag Karišik, Eldin Salemović i Vučić Rakonjac, koji traže da se suspenduju ljekari kojima se sudi zbog infekcije u Bolnici. Oni traže suspenziju četvoro ljekara optuženih za infekciju beba od koje je jedna preminula.

Bonus video: