"PROBLEM MUČI GRAĐANE CIJELE CRNE GORE"

Petričić: Hitno vratite građanima parkinge kod Kliničkog centra

On je kazao da su odluke KCCG i Parking servisa prouzrokovale saobraćajni haos u cijeloj zoni oko Kliničkog centra
82 pregleda 5 komentar(a)
Vidoje Petričić, Foto: URA
Vidoje Petričić, Foto: URA
Ažurirano: 16.11.2015. 15:47h

Građanski pokret Ujedinjena reformska akcija (URA) pozvala je nadležne da što hitnije reaguju i vrtae građanima parkinge kod Kliničkog centra (KCCG)

"Prošlo je skoro pola godine od kako je odlukom menadžmenta Kliničkog centra zabranjeno parkiranje u krugu KCCG, osim za medicinsko osoblje, što zagorčava život građanima Podgorice i čitave Crne Gore koji dolaze u Klinički centar. Gradski odbor Građanskog pokreta URA ponovo poziva nadležne da što hitnije reaguju. U prvom redu gradonačelnika, kao i nadležne iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, da odmah vrate primarnu, javnu funkciju parkingu između Kliničkog centra i Medicinske škole. Ukoliko se to pokaže nedovoljnim,da odrede lokaciju i urede jedno ili više parkirališta u okolini Kliničkog centra. U protivnom, taj problem će trajno riješiti neka druga gradska uprava, koja će imati sluha za potrebe građana", kazao je član Gradskog odbora Građanskog pokreta URA Vidoje Petričić

On je kazao da su odluke KCCG i Parking servisa prouzrokovale saobraćajni haos u cijeloj zoni oko Kliničkog centra.

"Problem parkiranja, koji je i ranije postojao, sada je poprimio zabrinjavajuće razmjere. Ovim potezom uprava Kliničkog centra je, vjerovatno promovišući zdrave stilove života, kroz manju upotrebu automobila, ostavila za pacijente ”čak” pedesetak parking mjesta u blizini glavnog ulaza u bolnicu. Kao rezultat toga imamo stotine, uglavnom nepropisno parkiranih automobila, koji iz dana u dan zaposijedaju trotoare i zelene površine u neposrednoj blizini. Veliki broj automobila nalazi se parkiran, djelimično ili potpuno, i na samom kolovozu, što ometa odvijanje saobraćaja i izaziva zagušenja. Ovo je posebno izraženo u ulici između Instituta za javno zdravlje i parka” Kruševac“ gdje nerijetko dolazi do zastoja, posebno za vrijeme saobraćajnih špiceva", rekao je Petričić.

Petričić je kazao da ovaj problem muči ne samo građane Podgorice, nego i građane čitave Crne Gore koji su upućeni da koriste medicinske usluge Kliničkog centra.

"Ako se zna da su to građani kojima je, u manjoj ili većoj mjeri, ugroženo zdravlje, onda to dodatno pogoršava situaciju. Neprijatne scene, gdje teško bolesni pacijenti i njihova rodbina negoduju zbog nemogućnosti da pristupe Kliničkom centru, se svakodnevno ponavljaju. Posebno iritirajuće djeluje činjenica da su, istovremeno, parkinzi kod Medicinske škole, kao i neki u samom krugu Kliničkog centra, veći dio dana poluprazni", zaključio je Petričić.