Prekinuli štrajk glađu nakon što su vidjeli rješenje o suspenziji

Eldin Salemović, jedan od očeva koji su štrajkovali sedam dana, kazao je ranije "Vijesti" da čekaju da se otkuca rješenje u bolnici i da će tek kada se uvjere „na papiru“ da su ljekari suspendovani prekinuti štrajk glađu i poći svojim porodicama
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2015. 23:45h

Očevi beba prekinuli su u ponoć štrajk glađu ispred bjelopoljske Opštine, nakon uvida u rješenje o suspenziji četvoro ljekara bjelopoljske bolnice, optuženih za infekciju pet beba od kojih je jedna preminula.

Eldin Salemović, jedan od očeva koji su štrajkovali sedam dana, kazao je ranije "Vijesti" da čekaju da se otkuca rješenje u bolnici i da će tek kada se uvjere „na papiru“ da su ljekari suspendovani prekinuti štrajk glađu i poći svojim porodicama.

Oko 100 građana Bijelog Polja okupilo se večeras oko 18 časova nakon odluke Komunalne policije da očevi beba koji štrajkuju glađu ispred zgrade Opštine uklone prostirke i ćebad.

Služba hitne pomoći intervenisala je oko 16 časova po pozivu roditelja koji štrajkuju. Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula uslijed infekcije, primio je injekciju.

Kako je "Vijestima" kazao Knežević, zaposleni u Hitnoj pomoći odbili su da mu daju infuziju, tvrdeći da "nemaju uslova da daju infuziju ispred zgrade Opštine". Oni su ponudili Kneževiću da dođe u prostorije Hitne pomoći i primi infuziju, što je on odbio.

Bjelopoljac Svetozar Čabarkapa, predstavnik radnika, je kazao "Vijestima" da će, ukoliko se ne ispune zahtjevi očeva beba, sjutra u 12 sati građani ponovo doći ispred opštine i tražiti da se blokiraju sve institucije "osim bolnice, vatrogasne službe i policije".

Osim građana na skupu je bio prisutan i dio NVO sektora sa sjevera.

Ljekari Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević danas su suspendovani odlukom direktorice bjelopoljske bolnice Biserke Bulatović, dok je doktor Tomislav Jeremić raskinuo radni odnos sa bolnicom

Ispred zgrade bjelopoljske Opštine od 10. novembra štrajkuju glađu Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula uslijed infekcije, i očevi inficiranih beba Predrag Karišik, Eldin Salemović i Vučić Rakonjac, koji traže da se suspenduju ljekari kojima se sudi zbog infekcije u Bolnici.

Ljekari Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević optuženi su za teško djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Godina od smrti bebe, građani palili svijeće ispred Opštine >>>

Galerija

Bonus video: