Crnogorski zvaničnici se upisali u knjigu žalosti

Predstavnici NVO Centar za građansko obrazovanje su minutom ćutanja ispred Francuske ambasade obilježili Međunarodni dan tolerancije
9 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2015. 14:39h

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić najoštrije su osudili terorističke napade u Parizu.

Lukšić i Krivokapić su se danas upisali u knjigu žalosti u Francuskoj ambasadi u Podgorici.

Krivokapić je kazao da će udruženim snagama svijet i Crna Gora uspjeti da odbrane građanske vrijednosti nastale u Francuskoj.

„Evropska unija, NATO, u čije društvo mi sada ulazimo, od sada ima još više motiva, obaveza, rekao bih i snage, da udruženi odbrane od svih oblika prijetnji da nasilje postane mjera našeg ponašanja, mjera naših strahova“, kazao je Krivokapić.

Ambasadorka Francuske u Crnoj Gori Veronik Brimo, poručila je da će Francuska ostati odlučna u odbrani svojih vrijednosti.

Predsjednik DEMOSA Miodrag Lekić upisao se u knjigu žalosti u ambasadi Francuske i u kraćem susretu sa ambasadorkom izrazio saosjećanje sa francuskim narodom u ovom trenutku.

Pored crnogorskih zvaničnika u knjigu žalosti upisali su se i ambasadori stranih država u Crnoj Gori, kao i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Mitja Drobnič.

NVO Centar za građansko obrazovanje je sa polaznicima 21. generacije Škole ljudskih prava minutom ćutanja obilježila Međunarodni dan tolerancije ispred Francuske ambasade.

„Odlučili smo se da na ovaj način pružimo podršku fransuskom naraodu i da ukažemo na to koliko je tolerancija u današnjem svijetu važna i koliko je važno da je sačuvamo“, rekao je Petar Đukanović iz Centra za građansko obrazovanje.

U terorističkim napadima u Parizu, ubijene su najmanje 132 osobe.

Galerija

Bonus video: