Dan tolerancije posvećen soldarnosti sa Francuskom

Osim poruka koje pozivaju na osudu terorizma i mržnje koji nijesu i ne mogu biti ničija religija, oni će pozivati na solidarnost, jedinstvo i tolerancij
0 komentar(a)
Ambasada Francuske, Foto: LGBT Forum Progres
Ambasada Francuske, Foto: LGBT Forum Progres
Ažurirano: 16.11.2015. 08:04h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) obilježiće danas Međunarodni dan tolerancije, solidarišući se sa Francuskom i porodicama žrtava terorističkih napada u Parizu.

Kako su objasnili aktivisti CGO-a, polaznici Škole ljudskih prava i zainteresovanim građani okupiće se ispred ambasade Francuske u Podgorici u Atinskoj 35 kako bi tačno u 12 održali minut ćutanja u pomen žrtvama, kao što će se to uraditi i širom Evropske unije.

Navodi se da će se upisati u knjigu žalosti u ambasadi, položiti cvijeće i ostaviti svoje poruke.

Osim poruka koje pozivaju na osudu terorizma i mržnje koji nijesu i ne mogu biti ničija religija, oni će pozivati na solidarnost, jedinstvo i toleranciju.

“Te iste poruke će polaznici Škole ljudskih prava, popodne, dijeliti i kroz socijalne mreže, a u okviru svoje preliminarno kreirane kampanje za Međunarodni dan tolerancije “Šeruj toleranciju jer to je za lajk!”, koju su odgovarajući na šokirajuće napade u Parizu proširili na ovaj način”, kaže se u saopštenju.

Iz CGO su kazali da je posebno bitno apelovati da se krivica ne generalizuje, i da je ključno očuvati duh tolerancije u situaciji kada strah i razočaranje mogu uticati na rast nepovjerenja i međusobnog nerazumijevanja, pa i izliva nove mržnje.

Bonus video: