Luka Kotor nije dala pare pa je "Skala" čereči

Kotorski radio objavio da je dio zaposlenih pjevao „Pada vlada“, što je “dokaz antidržavnih aktivnosti u Luci Kotor”
108 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2015. 06:39h

Odbor direktora preduzeća „Luka Kotor“, čiji je većinski vlasnik kotorska Opština, kaznio je sa po 30 odsto plate izvršnog direktora te firme Vasilija Kusovca i predsjednika Sindikata Bojana Arsića.

Povod tome bila je medijska interpretacija nedavno održane interne svečanosti, na kojoj se dugogodišnja šefica računovodstva „Luke Kotor“ koja odlazi u penziju, uz čašćenje, oprostila od kolega.

Privatni kotorski “Skala” radio, čiji je vlasnik Slavko Mandić, objavio je da je dio zaposlenih na skupu pjevao i Bajaginu pjesmu „Pada vlada“, što je po njemu, dokaz antidržavnih aktivnosti u Luci Kotor.

Uslijedilo je ekspresno reagovanje Odbora direktora, koga većinom čine predstavnici kotorskog DPS-a.

Kusovac je “Vijestima” potvrdio da je kažnjen, ali je kazao da još nije dobio odluku Odbora direktora sa konkretnim obrazloženjem zašto je sankcionisan.

On je, međutim, kategorički demantovao da je atmosfera na “inkriminišućem skupu” bila takva kakvu je javnosti predstavio “Skala” radio i konstatovao da je “ovo ipak 21.vijek, a ne staljinističko doba”.

Mandić često u javnosti za navodnu neprofesionalnost i tzv. medijsko reketašenje proziva medije koji nisu po volji crnogorske vlasti.

„Vijesti“ su međutim, došle do dokumenta iz kojeg se može naslutiti sa kakvih pozicija nastupa Mandić - njegovo obraćanje izvršnom direktoru “Luke Kotor” od 19. decembra prošle godine, u kome Mandić traži da mu se „izađe u susret sa iznosom do 5.000 eura, čime bi mogli da se relaksirano bave pisanjem o poslovanju Luke Kotor koje je tema našeg istraživačkog novinarstva... i posao koji zahtijeva potpunu predanost i angažovanje novinarskog tima“.

„Nismo udovoljili tom, kao ni sličnim zahtjevima drugih medija, koji su nam se obraćali. Smatram da nije ispravno finansijki podržavati bilo koji medij, jer se mi bavimo drugim poslom, a ne informativom. Ako pare ne dajemo ni lokalnom i državnom mediju Radio Kotor, zašto bismo ih davali bilo kom privatnom mediju ?“, kazao je „Vijestima“ Kusovac.

Nakon toga je uslijedila višemjesečna kampanja “Skala” radija protiv sada već bivšeg Odbora direktora te državne firme, predvođenog dr Nikolom Konjevićem i Kusovca, koje je Mandić prozivao za nepotizam, kriminalne radnje, nesposobnost...

Ta kampanja „poklopila se“ sa naporima Vlade i kotorskog DPS-a, da preko neprodužavanja koncesije, ili eventualne prodaje akcija državne firme, privatizuju luku.

Odbor direktora se “sa indignacijom ograđuje”

Nakon najnovijeg Skalinog teksta o jedenju pasulja i pjevanju „antidržavnih pjesama“ u “Luci Kotor” u radno vrijeme, Odbor direktora u saopštenju upućenom Mandićevom radiju, „sa indignacijom se ogradio od događaja opisanog u pomenutom tekstu, kao i od nedoličnog ponašanja jednog broja zaposlenih i dijela izvršnog menadžmenta AD Luka Kotor.”

“U cilju sagledavanja činjenica, aktera, a naročito organizatora ovog neprimjerenog događaja” Odbor direktora je sazvao vanrednu sjednicu, sa koje je proistekla i odluka o kažnjavanju Kusovca i Arsića.

“Skala” radio je nakon toga, objavio da će se ovim incidentom čak baviti i Izvršni odbor OO DPS Kotor i konstatovao da “pasulj i pjesma neće srušiti Vladu”.

Aprcović ignoriše pitanja

Predsjednik OO DPS Kotor Željko Aprcović nije odgovarao na telefonske pozive “Vijesti” da objasni zbog čega bi se lokalno partijsko rukovodstvo uopšte trebalo baviti menijem i muzikom povodom ispraćaja u penziju jednog od radnika “Luke Kotor”, te da li to svjedoči o atmosferi straha koju vladajuća partija želi da proširi u državnim preduzećima, u susret sve izvjesnijim vanrednim parlamentarnim izborima.

Galerija

Bonus video: