Ugašen požar na Crkvinama: I dalje gori ispod magistrale

Požar na Crkvinama je buknuo u petak u bukovoj šumi, u okviru lovačkog gatera sa donje strane puta
220 pregleda 1 komentar(a)
Crkvine, požar, Foto: Dragana Šćepanović
Crkvine, požar, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 15.11.2015. 14:58h

Vatrogasci su oko 15 sati uspjeli da lokalizuju požar, koji traje već četiri dana na Crkvinama nadomak Kolašina. Vatra se tokom prijepodneva primakla rubu vikend naselja, a bila ugrožena i vikendica Vaske Medenice.

“Na sreću, uspjeli smo da spriječimo da vatra zahvati objekat, iako se požar bio primakao bukvalno do zidova. Požar na Crkvinama je lokalizovan, to jest sada ne prijeti opasnost ugostiteljskim i stambenim objektima. Međutim, gori još u dnu šumskog kompleksa ispod magistale, gdje ne možemo vozilima. Zbog toga postoji mogućnost da se vatra ponovo “prenese” na visočije livade i šumu, bliže magistrali, odnosno vikend naselju", kazali su u Službi zaštite i spasavanja.

Požar na Crkvinama je buknuo u petak u bukovoj šumi, u okviru lovačkog gatera sa donje strane puta. Tog dana su bili ugroženi stacionar “Crnagoraputa” i dva restorana, a narednog repetiror Javnog servisa I bazne stanice mobilnih opratera. Na tim objektima, zhavljujući efikasnosti kolašinskih vatrogasaca, vatra nije pričinila materijalnu štetu. Međutim, požar je tokom minulih dana uništio veliku površinu šume Iiniskog rastinja.

Još nije poznato da li je požar uzrokovan ljudskim faktorom.

Bonus video: