Lažnim čekićem punili džepove?

Policija vjeruje da je šumar Ismet Dacić omogućio Asmiru Mujeviću da posiječe 1.100 kubika građe, vrijedne najmanje 66.000 eura
119 pregleda 4 komentar(a)
sječa šume, Foto: Arhiva Vijesti
sječa šume, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.11.2015. 19:57h

Uprava za šume podnijela je krivične prijave protiv šumara Ismeta Dacića i Asmira Mujevića.

To je potvrđeno "Vijestima" iz Vrhovnog državnog tužilaštva, nakon što su prijave podnijete Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama.

Policija vjeruje da je Dacić koristio švercovani čekić za doznačavanje građe i da je na taj način omogućio Mujeviću da posiječe više od 1.100 kubika drvne mase.

Prema policijskim saznanjima, Mujević je prije nekoliko mjeseci napustio Rožaje i u jednoj od zapadnoevropskih zemalja zatražio azil.

"Prema izvještaju koji je Vrhovnom državnom tužilaštvu dostavljen iz ODT, po krivičnoj prijavi Uprave za šume - Područne jedinice Rožaje, ODT je formiralo predmet protiv I. D. zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i A. M. zbog krivičnog djela šumska krađa. Predmet se nalazi u fazi izviđaja", odgovorili su iz kabineta VDT-a.

Švercovani čekić policija je našla početkom juna, u krugu rožajske Šumske uprave, o čemu su "Vijesti" tada pisale. Pretraga je izvršena na osnovu dojave da je njime u rejonu Njeguša doznačena i posječena izvjesna količina građe.

Policija je sa komisijom Uprave za šume pregledala i teren kada je ustanovljeno da je na osnovu doznake falsifikovanim pečatom nelegalno posječeno više od 1.100 kubika. Tržišna vrijednost posječene mase iznosi najmanje 66.000 eura.

Bonus video: