Krivična prijava protiv Šukovića: Otišao sa vlasti, zadržao kabinet

Šuković je "Vijestima" kazao da će kancelariju ustupiti kada Grupa birača dobije prostorije u skladu sa zakonom...
75 pregleda 23 komentar(a)
Mile Šuković, Foto: Dragana Šćepanović
Mile Šuković, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 13.11.2015. 16:16h

Kolašinska vlast podnijela je krivičnu prjavu protiv bivšeg predsjednika SO i aktuelnog predsjednika Grupe birača (GB) Mila Šukovića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - samovlašće.

Pojasnili su da Šuković nije predao kancelarijski prostor Opštini, nakon isteka mandata šefa lokalnog parlamenta.

"Na vratima te kancelarije je postavio natpis sa nazivom političkog subjekta na čijem je čelu i nastavio da je koristi”, saopštili su iz izvršne vlasti.

Šuković je juče kazao da će kancelariju ustupiti kada GB dobije prostorije, “u skladu sa zakonom”. Istakao je da je to kazao i policiji koja je ljetos intervenisala tokom pokušaja preuzimanja prostorija.

“Kancelarija broj 17 nije kabinet predsjednika SO, već je kabinet koji sada koristi predsjednica Opštine. Do 2006. nije postajala funkcija predsjednika Opštine, već samo predsjednika SO. Predsjednik SO je tada koristio sadašnji kabinet predsjednika Opštine. Kancelarija broj 17 je odvajkada bila prostorija GB i za to imam rješenje”, rekao je on.

Iz lokalne vlasti tvrde da Šuković nije reagovao na zahtjev koji mu je dostavila Opština da kancelariju oslobodi i da preda ključeve. Zbog toga su “ostvareni svi bitni elementi bića krivičnog djela samovlašća, sa direktnim umišljajem“, piše u prijavi podnesenoj osnovnom državnom tužiocu.

"Šuković je znao da je odlukom predsjednika Opštine predmetna kancelarija dodijeljena na korišćenje službi SO, kao i to da nijedna kancelarija u zgradi Opštine nikada nije dodijeljena na korišćenje Odborničkom klubu GB, na čijem je čelu. Zbog svega navedenog, očekujemo da će ODT brzo postupiti po prijavi...”.

Komisija, koju je formirala predsjednica Opštine Željka Vuksanović, ljetos nije uspjela da vrati kancelariju. U tome su ih spriječili neki od radnika, koji su tada štrajkovali u opštinskom holu.

Komunalna policija odbila je tada da postavi novu bravu, a to nije želio da učini nijedan majstor. Iz GB su tada saopštili da su o “neovlaštenom upadu u njihove prostorije obavijestili policiju“.

Bonus video: