Montenegro Airlines predstavio novu liniju Tuzla - Beč

"Očekuje se da će Montenegro Airlines do marta naredne godine prevesti 200.00 putnika, inače za ovu liniju vlada veliko interesovanje", navodi se u saopštenju Montengro Airlinesa
0 komentar(a)
Tuzža - Beč, Foto: Montenegro Airlines
Tuzža - Beč, Foto: Montenegro Airlines
Ažurirano: 12.11.2015. 15:36h

Nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines i Međunarodni aerodrom Tuzla predstavili su novu avionsku liniju na relaciji Tuzla-Beč, a prvi let, crnogorskom kompanijom iz Beča ka Tuzli najavljen je za 21. decembar ove godine.

Montenegro Airlines će iz Tuzle realizovati seriju od 40 čarter letova, dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i srijedom.

"Očekuje se da će Montenegro Airlines do marta naredne godine prevesti 200.00 putnika, inače za ovu liniju vlada veliko interesovanje", navodi se u saopštenju Montengro Airlinesa.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare koja je održana u Tuzli, prisustvovali su predsjednica Odbora direktora Montenegro Airlinesa Daliborka Pejović, premijer Tuzlanskog Kantona Bego Gutić, predsjednik Skupštine Tuzlanskog Kantona Sead Alić, direktor Aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović.

Zaključeno je da uspostavljanje ovakvog partnerstva predstavlja preduslov stvaranja poslovnog modela i potencijala za razvoj bolje povezanosti dvije prijateljske zemlje i regiona u cjelini.

"Razgovaralo se o otvaranju novih linija iz Tuzle u cilju što boljeg povezivanja regiona, kao i o mogućem prerastanju ove čarter linije u redovnu liniju Tuzla – Beč u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju Montenegro Airlinesa.

Bonus video: