BRZA REAKCIJA VATROGASNE SLUŽBE

Kolašin: Veliki požar prijetio stacionaru "Crnagoraputa"

„Ne možemo još da kažemo da smo lokalizovali požar. Za sada smo sačuvali ugostiteljske objekte i stacionar „Crnagoraputa“ do kojeg je požar stigao. Gori velika površina bukove šume i niskog rastinja sa donje strane magistrale. Vatra je „krenula“ iz lovačkog gatera i za sada ne znamo da li je uzrok ljudski faktor
72 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2015. 11:56h

Pripadnici kolašinske službe zaštite i spasavanja oko 11.30 sati uspjeli su da stave pod kontrolu požar, koji je zahvatio šumski kompleks ispod dva restorana na Crkvinama i stacionara „Crnagoraputa“. Vatra je, raspirivana vjetrom, stigla do objekata, ali je brzom intervencijom vatrogasaca spriječeno da ga zahvati.

„Ne možemo još da kažemo da smo lokalizovali požar. Za sada smo sačuvali ugostiteljske objekte i stacionar „Crnagoraputa“ do kojeg je požar stigao. Gori velika površina bukove šume i niskog rastinja sa donje strane magistrale. Vatra je „krenula“ iz lovačkog gatera i za sada ne znamo da li je uzrok ljudski faktor.

Lokalizovanje požara otežava vjetar i velika količina suvog lišća- rekli su u kolašinskoj službi zaštite i spasavanja.

Vatrogasci su i dalje priparavni pored objekata na Crkvinama, a za sada je, kako kažu, nije izvjesno, kada će požar potpuno ugasiti.

Na istoj lokalciji prije tri godine pripadnici službe zaštite i spašavanja su se više od 12 sati „borili“ s vatrom, koja je skoro zahvatila terasu jednog ugostiteljskog objekata, a ugroženi su bili repetitor Javnog servisa, bazne stanice mobilnih operatera I lovački “gater”.

Galerija