Obilježen Nacionalni dan borbe protiv pušenja

“Učenicima je prikazan i kratkometražni dokumentarni film o pogubnom uticaju pušenja na zdravlje, a podijeljene su im edukativne brošure i flajeri o štetnosti duvana”, zaključuje se u saopštenju
2 komentar(a)
zabranjeno pušenje, Foto: Reuters
zabranjeno pušenje, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2015. 19:18h

Podgorički Dom zdravlja obilježio je danas Nacionalni dan borbe protiv pušenja organizovanjem edukativne radionice, saopšteno je iz te ustanove.

Navodi se da je preventivno predavanje za učenike Srednje elektrotehničke škole “Vaso Aligrudić” , o štetnom uticaju duvana na zdravlje organizovalo Savjetovalište za mlade podgoričkog Doma zdravlja, u saradnji sa srednjim školama u Glavnom gradu.

Predavač je, dodaje se, bila Edita Bašović, koja je učenike upoznala da je duvan jedan on osnovnih uzroka obolijevanja i umiranja od hroničnih nezaraznih bolesti, u prvom redu kardiovaskularnih i malignih oboljenja, kao i na činjenicu da pušenje ugrožava zdravlje kako pušača tako i nepušača.

“Učenicima je prikazan i kratkometražni dokumentarni film o pogubnom uticaju pušenja na zdravlje, a podijeljene su im edukativne brošure i flajeri o štetnosti duvana”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: