Cetinje: Počela rekonstrukcija bivšeg ruskog poslanstva

Bogdanović je iskazao zadovoljstvo što će objekat ruskog poslanstva, koji je uništen u požaru prije tri godine, biti rekonstruisan i to uz implementaciju mjera energetske efikasnosti
116 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 11.11.2015. 11:55h

Na Cetinju je danas, u okviru programa „Beautiful Cetinje“, počela rekonstrukcija objekta bivšeg ruskog poslanstva, u kojem će od naredne godine biti smješteno sjedište Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore.

Tokom prvog dana radova, lokaciju bivšeg ruskog poslanstva obišli su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Fiona Mekluni.

Kako je naglašeno prilikom obilaska, projekat će – kao i prethodne aktivnosti iz programa „Beautiful Cetinje“ – realizovati Prijestonica Cetinje, Vlada Crne Gore i UNDP, a radovi će biti završeni u julu 2016. godine. Cjelokupna investicija iznosiće 2,4 miliona eura.

Bogdanović je iskazao zadovoljstvo što će objekat ruskog poslanstva, koji je uništen u požaru prije tri godine, biti rekonstruisan i to uz implementaciju mjera energetske efikasnosti.

"Drago mi je što na ovaj način počinjemo obnovu bivšeg ruskog poslanstva, čime ujedno i nastavljamo program „Beautiful Cetinje“. Vjerujem da nije potrebno detaljnije govoriti o arhitektonskom značaju ovog objekta, koji će po završetku radova biti i još jedno energetski efikasno zdanje u našem gradu. Uz to, realizacijom ovog projekta, nakon čitavog stoljeća, vratićemo Ministarstvo vanjskih poslova na Cetinje. Ujedno, na ovaj način i počinjemo niz aktivnosti kojima ćemo obilježiti 13. novembar - Dan oslobođenja Cetinja, a tokom kojih ćemo imati i događaje kojima ćemo najaviti nove investicije u našem gradu, kao i useljenje nove stambene zgrade za naše sugrađane", naglasio je Bogdanović.

I Lukšić je izrazio zadovoljstvo što će Cetinje realizacijom ovog projekta opet postati centar naše državne diplomatije.

Galerija

Bonus video: