Štrajk roditelja inficiranih beba: Gradonačelnik zabranio da postavimo šatore

„Radnici komunalne policije su nam sinoć zabranili čak i postavljanje jedne montažne stolice...", kazao je Salemović
32 komentar(a)
Roditelji inficiranih beba, Foto: Jadranka Ćetković
Roditelji inficiranih beba, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 11.11.2015. 14:52h

Očevi pet beba proveli su noć ispred zgrade bjelopoljske Opštine, gdje su juče oko 13 sati započeli štrajk glađu, zato što četvoro ljekara optuženih za infekciju od koje je jedna beba preminula i dalje nisu suspendovani.

Roditelji su ispričali da je iza njih jedna "besana i hladna novembarska noć" i da su ogorčeni što im je gradonačelnik Bijelog Polja zaprijetio da ne smiju postaviti šatore kako bi se ugrijali.

„Radnici komunalne policije su nam sinoć zabranili čak i postavljanje jedne montažne stolice. Tako smo samo mogli da se oslonim i sjedimo na zid zgrade Opštine", kazao je Edin Salemović i dodao da jedino što su im komunalci dozvolili je bilo da parkiraju automobil na službenom parkingu Opštine, gdje su ulazili na po par minuta da se zagriju.

Salemović je kazao da je ministar Budimir Šegrt juče javno priznao da je trebalo suspendovati ljekare još kad je otvorena istraga, i pokazao koliko je bio opravdan njihov štrajk glađu u martu ove godine, kada su roditelji imali iste zahtjeve.

Predsjednik Opštine Aleksandar Žurić je kazao da je on upozorio roditelje da je štrajk glađu za njih lično najgori mogući način za ostvarivanje bilo kojeg cilja i da ih je upozorio da se komunalni red mora poštovati.

"Štrajk je najgori način pogotovu u svjetlu činjenice da je u toku sudski proces koji izaziva veliku pažnju javnosti. Zamolio sam ih da ne ugrožavaju svoje zdravlje. Ipak sam im skrenuo pažnju i na činjenicu da mi moramo postupati u skladu sa zakonom ako dođe do kršenja komunalnog reda“, kazao je Žurić.

Bonus video: