Brojila ugrozila bezbjednost mještana sa Zabjela?

Iz EPCG tvrde da neće biti ugrožena bezbjednost građana, te da stručne službe uvijek biraju najprihvatljivije rješenje
264 pregleda 1 komentar(a)
Zabjelo, brojila, Foto: Privatna arhiva
Zabjelo, brojila, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.11.2015. 18:36h

Mještani Ulice Steva Boljevića na Zabjelu, tvrde da će im bezbjednost biti ugrožena postavljanjem ormarića sa novim elektronskim brojilima neposredno do ulice.

Mještanin Boban Čađenović, kazao je da je 14 stanara poslalo dopis Elektroprivredi u kojem tvrde da im je ugrožena bezbjednost.

„Zabrinuti smo zbog mjesta na kojem će biti postavljeno brojilo. S obzirom da se nalazi tik do ulice i parkinga, neko bi mogao da udari u ormare visokog napona“, kazao je Čađenović.

Čađenović je rekao da je ekipa Elektroprivrede prije godinu dana sa stanarima odredila poziciju brojila koja mu omogućava nesmetan pristup.

On je istakao da su početkom novembra radnici Elektroprivrede, bez odobrenja stanara, odredili drugo mjesto za brojila .

Čađenović tvrdi da su pod prijetnjom isključenja struje, koju redovno plaćaju, stanari dozvolili da se pripremi teren za ugradnju.

On smatra da je tim postupkom prekršen i Zakon o bezbjednosti u saobraćaju, a takođe im je onemogućeno parkiranje na privatnom posjedu.

„Kako mi vlasnici stambene jedinice broj 56 svoju parcelu zemljišta koristimo za parking mjesta, što novo mjesto postavljanja strujnog ormara ne dozvoljava, obratili smo se Elektroprivredi zahtjevom da ormar postavi uz ogradu, kao što je izvedeno kod komšije u istoj ulici“, rekao je Čađenović.

Iz Elektroprivrede je međutim saopšteno da je dogovor o ugradnji brojila postignut u petak.

„Prema posljednjim informacijama sa kojima raspolažemo stanari su se usaglasili da je ponuđeno rješenje i najbolje, tako da je dogovor postignut na zadovoljstvo svih zainteresovanih u ovom slučaju“, saopšteno je iz EPCG.

Iz te kompanije tvrde da ugradnjom brojila neće biti ugrožena bezbjednost građana, te da stručne službe uvijek biraju najprihvatljivije rješenje.

Bonus video: