RODITELJI POČELI ŠTRAJK GLAĐU

Šegrt o infekciji beba: Ljekare trebalo odmah suspendovati

Roditelji su tražili da se ljekari suspenduju do okončanja sudskog postupka, zbog čega su u martu ove godine šest dana štrajkovali ispred bjelopoljske bolnice
67 pregleda 32 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Boban Obradović
Budimir Šegrt, Foto: Boban Obradović
Ažurirano: 10.11.2015. 18:25h

Očevi pet beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici započeli su danas u 13 časova štrajk glađu, ispred zgrade Opštine.

Oni su se na taj korak odlučili nakon neuspjelog razgovora sa ministrom zdravlja Budimirom Šegrtom o suspenziji četvoro ljekara, protiv kojih se vodi proces zbog infekcije beba, od kojih je jedna preminula.

Roditelji su tražili da se ljekari suspenduju do okončanja sudskog postupka, zbog čega su u martu ove godine šest dana štrajkovali glađu ispred bjelopoljske bolnice.

Šegrt priznaje da je ljekare odmah trebalo suspendovati nakon smrti bebe i pokrenuti disciplinski postupak, ali da sada, zbog protoka vremena, nema osnova za to. 

Oni neće postaviti šatore ispred zgrade Opštine jer im je predsjednik Opštine Aleksandar Žurić rekao da će biti uklonjeni uz asistenciju policije.

Četvoro ljekara - Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević - optuženi su za teško djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Preporučujemo za Vas