Podgorica: Asfaltiranje ulice Đulje Jovanova biće završeno sredinom novembra

Novinar "Vijesti" u petak je bio u Ulici Đulje Jovanova i uvjerio se da je ulica pripremljena za asfaltiranje, ali nije vidio građevinske mašine
610 pregleda 1 komentar(a)
Ulica Đulje Jovanova, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ulica Đulje Jovanova, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.11.2015. 19:31h

Rekonstrukcija i asfaltiranje Ulice Đulje Jovanova biće završena sredinom novembra, saopšteno je iz gradskog preduzeća "Putevi".

“Radovi su u toku i biće završeni sredinom mjeseca, a da bi isti bili završeni, potrebno je još odraditi popravku oštećenih ivičnjaka i trotoara, pripremiti podlogu za asfaltiranje ulice, ugraditi slojeve od asfaltne mase i obilježiti horizontalnu signalizaciju", navodi se u saopštenju preduzeća "Putevi", čija je direktorka Violeta Klikovac.

Pojasnili su da su radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u pomenutoj ulici, koji su počeli polovinom avgusta, tekli sporo zbog velike dubine kanala za cijevi od pet metara.

"Da bi počeli pripremni radovi za asfaltiranje ulice, bilo je potrebno završiti betoniranje rova i poprečnih priključaka, što zahtijeva određeni vremenski period u kojem nastaje vezivanje građevinskog materijala - betona, da bi isti podnio opterećenje teških građevinskih mašina, čija je upotreba neophodna za izvođenje neophodnih radova", piše u saopštenju.

Novinar "Vijesti" u petak je bio u Ulici Đulje Jovanova i uvjerio se da je ulica pripremljena za asfaltiranje, ali nije vidio građevinske mašine.

Radove na kanalizaciji su polovinom septembra zaustavili iz preduzeća Vodovod i kanalizacija, jer su odlučili da rade i u dijelu Ulice Iveze Vukova. Tehnički direktor tog preduzeća Filip Makrid je tada rekao da su brojni mještani iz Ulice Iveze Vukova podnijeli zahtjeve za izgradnju atmosferske kanalizacije, zbog čega su im i izašli u susret. Realizacija projekta, vrijednog oko 550.000 eura, završena je, tvrdi, u ulicama Đulje Jovanova i Iveze Vukova u Maslinama.

Bonus video: